Constanţa: Constanţa, împodobită cu ghirlande luminoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instalaţiile de beculeţe vechi au fost recondiţionate,iar pentru zona centrală sunt închiriate ghirlande noi. Administraţia publică locală a început pregătirile pentru decorarea oraşului cu mii de luminiţe pentru sărbătorile de iarnă.

Pentru a ieşi mai ieftin decât în alţi ani şi pentru a veni cu ceva nou, Primăria Constanţa a găsit o altă metodă de a împodobi oraşul cu luminiţe de Crăciun: închirierea.

„Astăzi se încheie licitaţia publică de pe SEAP (Serviciul Electronic de Achiziţii Publice) pentru închirierea instalaţiilor de iluminat ornamental“, a declarat Viorel Farcaş, reprezentantul Serviciului Iluminat Public din Primăria Constanţa. Anunţul de licitaţie a fost publicat pe 30 octombrie, iar valoarea estimată a serviciului este de 378.000 de lei.

Străzile mici vor avea instalaţii recondiţionate

„Criteriul aplicat pentru evaluarea ofertei este: preţul cel mai scăzut pentru fiecare lot/zonă“, se arată în fişa de date a achiziţiei publicată pe SEAP.

 „Pe străzile mai mici vor fi puse ghirlandele mai vechi. Au fost recondiţionate şi pot fi folosite fără probleme. Schimbarea va apărea pe Bulevardul Tomis, Bulevardul Ferdinand, zona centrală a oraşului, strada Ştefan cel Mare, intersecţiile mari, Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, Bulevardele 1 Mai şi Mamaia“, a mai spus Farcaş. Pentru zona centrală a municipiului vor fi închiriate, potrivit anunţului de licitaţie, 32 de plase ţurţuri şi 13 figurine în formă de stea cu plasă.

Termen limită pentru montare

Deja, lucrătorii Confort Urban SRL au început de ieri să monteze figurinele luminoase pe stâlpii din intersecţia dintre Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi strada Soveja. Începând cu data de 16 noiembrie vor fi montate pe Bulevardul Tomis noile ghirlande de beculeţe. „Anul acesta vom aduce ceva special. Nu vom cheltui foarte mult pentru cu nu le vom cumpăra, preferăm să le închiriem“, anunţă Viorel Farcaş.

Firmele care oferă spre închiriere ornamentele din beculeţe se vor îngriji atât de montarea, cât şi de demontarea lor. Farcaş mai spune că până la data de 5 decembrie, ornamentele pentru sărbători vor fi montate în tot oraşul, urmând să fie stabilită data inaugurării.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite