„Tiranul APC“, trimis la plimbare. Greviştii nu l-au lăsat să intre în sediu pe directorul general Popa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii de pe platforma portuară
Sindicaliştii de pe platforma portuară

Directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Aurelian Andrei Popa, nu a fost lăsat să intre în sediul instituţiei. Popa a sosit la serviciu în jurul orei 10, cu limuzina de serviciu.

Spre deosebire de ziua de luni, când maşina i-a fost înconjurată de grevişti, acum aceştia l-au lăsat să treacă, dar i-au blocat accesul la intrarea în sediu şi au aruncat spre el cu ouă şi făină.

La fel a păţit şi mâna dreaptă a lui Popa, directorul economic Mihaela Vasile. Cei doi au ocolit cldăirea, încercând să intre pe la celelalte uşi de acces, dar nici acolo nu au avut sorţi de izbândă. Directorii s-au lăsat păgubaşi şi au părăsit cu maşinile de serviciu incinta portuară.

Citeşte ce s-a întâmplat luni în Portul Constanţa

De un alt tratament a avut parte directorul adjunct APC Mihai Gheorghiade. Acesta a fost lăsat să intre în instituţie, dar nu a mai fost lăsat să iasă.


Directorul general Aurelian Andrei Popa

Sindicaliştii platformei portuare au declanşat mişcarea de protest nemulţumiţi de tratamentul managerial şi de măsurile impuse de Aurelian Andrei Popa. Luni, ei au recurs la blocarea accesului în APC a angajaţilor, apoi au luat cu asalt clădirea şi biroul directorului general.

Acesta este răspunsul APC la mişcarea de protest fără precedent din Portul Constanţa, la adresa directorului general Aurelian Andrei Popa

Marţi, Popa a plecat la Bucureşti, unde a discutat cu ministrul Transporturilor Alexandru Nazare. În lipsa sa, angajaţii au stat alături de grevişti până la începerea programului.

În mulţimea de protestatari sunt infiltraţi încă de la începutul protestelor indivizi în civil care filmează tot ce se întâmplă sau stau printre grevişti ascultând discuţiile dintre aceştia.

Control de la minister

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Alexandru Nazare, a anunţat luni că a dispus Corpului de Control din cadrul Direcţiei Generale de Control a MTI să efectueze un control tematic la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA (CNAPMC) şi la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN).

„Conducerile celor două companii vor nominaliza persoanele responsabile de punerea la dispoziţia echipei de control a tuturor documentelor necesare pentru ducerea la îndeplinire a mandatului. Situaţia tensionată de la portul Constanţa este în atenţia noastră şi de aceea facem toate eforturile pentru soluţionarea conflictului. Controlul efectuat la CN APMC și CNACN ne va da imaginea clară asupra situaţiei pentru a fundamenta deciziile de ordin administrative“, se arată în comunicatul ministrului Alexandru Nazare.



image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite