Constanţa, lovită de o furtună de o rară violenţă. Vijelia a izbucnit din senin, provocând distrugeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atmosfera a devenit irespirabilă din cauza prafului şi a deşeurilor ridicate în aer. Au fost luate de vânt inclusiv obiecte de mobilier aflate în aer liber, precum scaune şi umbrele. Au fost doborâţi copaci, iar la Constanţa, steagul uriaş de la Comandamentul Flotei, de pe faleza Cazinoului, a fost sfâşiat.

O furtună de o rară violenţă a lovit marţi seara Constanţa. În jurul orei 21, după o zi caniculară în care temperaturile s-au apropiat de 40 de grade Celsius, un fulger a brăzdat cerul în largul mării.

În scurt timp a început vijelia. Vântul a prins o viteză alarmantă: peste 70 de kilometri la oră.

Atmosfera a devenit irespirabilă din cauza prafului şi a deşeurilor ridicate în aer. Au fost luate de vânt inclusiv obiecte de mobilier aflate în aer liber, precum scaune şi umbrele.

Au fost doborâţi copaci în staţiunea Mamaia, în oraşul Năvodari şi în comuna Ţepeş Vodă. În zona Dorna din Mamaia, o maşină a fost avariată de căderea unui copac.

La Constanţa, steagul uriaş de la Comandamentul Flotei, de pe faleza Cazinoului, a fost sfâşiat.

„A trecut spontan un front de aer rece, iar înlocuirea masei de aer cald cu cel de aer rece, precum şi diferenţa mare de temperatură, a provocat vijelia. Furtuna a fost însoţită de nebulozitate, descărcări electrice şi uşoare precipitaţii. Canicula a agravat efectele vijeliei, seara erau 29 de grade Celsius, iar după trecerea frontului de aer rece, în aer sunt 25 de grade Celsius“, au explicat specialiştii Centrului Meteo Regional Dobrogea.

Frontul de aer rece s-a îndreptat spre mare, iar vremea s-a îndreptat, revenind la calmul dinaintea furtunii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite