Aşa s-au antrenat militarii din Marina Română pentru misiunea din Golful Aden! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenamentele fregatei pentru misiunea antipiraterie Atalanta
Antrenamentele fregatei pentru misiunea antipiraterie Atalanta

Fregata Regele Ferdinand a plecat miercuri, 12 septembrie, din Portul Constanţa pentru a participa la operaţia de luptă Atalanta împotriva pirateriei navale, în Golful Aden, sub comandă UE.

Este prima participare a unei nave româneşti la o misiune desfăşurată la peste 3.000 mile marine faţă de ţară şi, totodată, prima participare la o operaţie antipiraterie.

Pentru această misiune, echipajele de pe fregate s-au antrenat tot anul, iar parteneri de exerciţii le-au fost la un moment dat chiar americanii.



La începutul anului, în perioada 22-25 ianuarie, nava militară americană Vella Gulf a fost la Constanţa. Pe parcursul vizitei în România, crucişătorul american purtător de rachete, împreună cu fregata Regina Maria şi un elicopter al Forţelor Navale Române, au efectuat antrenamente de monitorizare a traficului naval, detectarea şi descurajarea atacului ambarcaţiunilor rapide, boarding şi căutare-salvare pe mare.

Exerciţiile pentru combaterea pirateriei navale erau făcute în perspectiva participării la Operaţia Navală a Uniunii Europene, EU NAVFOR, Atalanta, în Oceanul Indian.


image
Antrenamentele fregatei pentru misiunea antipiraterie Atalanta

În timpul unor antrenamente desfăşurate în luna iunie, echipajul fregatei Regele Ferdinand a salvat patru persoane de la bordul unei ambarcaţiuni de agrement aflate în Marea Neagră. Operaţiunea de salvare, executată la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române, s-a desfăşurat la 13 mile marine faţă de Gura Portiţei. Echipajul de pe ambarcaţiunea Rechinul era în imposibilitatea de a-şi continua marşul între Sulina şi Eforie.

România trimite o fregată la luptă împotriva piraţilor din Golful Aden. „Regele Ferdinand“ pleacă miercuri din Portul Constanţa

Cele patru persoane au fost luate în siguranţă la bordul fregatei, iar ambarcaţiunea a fost remorcată. Nava militară şi-a continuat apoi de instrucţie pe mare în cadrul programului de pregătire pentru participarea la operaţia Atalanta.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a citat la data de 26 iunie, prin Ordin de zi pe unitate, echipajul fregatei Regele Ferdinand pentru îndeplinirea cu succes a misiunii de asistenţă şi salvare.

INFOGRAFIE Povestea fregatei cu care plecăm la război

Fregata Regele Ferdinand - bună doar de blocadă, nu şi de luptă VIDEO

Cum a ajuns fregata Regele Ferdinand în dotarea Marinei Române


Caracteristicile tehnice ale fregatei Regele Ferdinand

FREGATĂ TIP 22
Deplasament (To): 4900 (încarcare maximă)
Dimensiuni (metri: lungime x lăţime x pescaj): 148,2 x 14,75 x 4,6
Propulsie: 4 turbine Rolls-Royce
Viteza (Noduri): 30
Număr punţi: 7
Autonomie: 4500 Mm
Echipaj: 205 (18 ofiţeri)
Armament:
• tun super-rapid 76 mm Oto Melara
• instalaţii lansare torpile
• sistem de comandă asistat de calculator
• instalaţii de bruiaj pasiv TERMA
• sisteme de lupta electronică
• 9 sisteme radar

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite