Costi Ioniţă merge la Eurovision 2012! Piesa „Zaleilah“, cântată de Mandinga, a câştigat selecţia naţională UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costi Ioniţă
Costi Ioniţă

Constănţeanul Costi Ioniţă va reprezenta România la finala Eurovision 2012. El urmează astfel altor muzicieni de la malul mării care au mers la competiţia europeană: Laurenţiu Duţă şi Mihai Trăistariu.

UPDATE ora 23.50 „Numărul 10 ne-a purtat noroc! Mandinga împlineşte 10 ani de existenţă, astăzi este 10 martie. Iar noi în concurs am avut numărul 10“, au declarat fericiţi membrii trupei câştigătoare.

Îmbrăcat tot în negru, Costi Ioniţă a purtat o pereche de ochelari fumurii pe care şi-a dat-o jos doar la îndemnul prezentatorului galei, Constantin Trofin. Costi nu a făcut nicio declaraţie, dar cântăreţii i-au mulţumit pentru piesa compusă care i-a dus la Eurovision.

UPDATE ora 23.40
Juriul a votat Mandinga pe locul 2, după Electric Fence cu piesa Şun-ta. Dar avantajul dat de voturile publicului au fost consistent, astfel că media punctelor obţinute a clasat Mandinga în locul 1.

UPDATE ora 23.00
La estimarea parţială a televotingului, piesa lui Costi Ioniţă avea cele mai multe sufragii din partea publicului. „Zaleilah“ strânsese aproape 6.000 de voturi, iar următoarea se clasa la mare distanţă, având nici 2.000 de voturi. La această oră, votul a fost oprit, deoarece timpul a expirat.

Costi Ioniţă porneşte ca mare favorit la finala Eurovision Romania 2012. Piesa sa, „Zaleilah“, cunoscută deja ascultătorilor de anul trecut, va fi cântată de trupa Mandinga, cea mai trupă trupă latino din ţară. Pe versurile cuplului Elena Ionescu/ Secada Dihigo Omar, formaţia româno-cubaneză promite „un spectacol fără frontiere, capabil să electrizeze cele mai exigente audiențe“. Piesa lui Costi Ioniţă intră în concurs cu numărul 10.

Compozitorul se mândreşte cu o nominalizare la premiile Grammy 2012, la sfârşitul anului trecut, pentru albumul „Summer in Kingston", pe care are două piese compuse pentru Shaggy. Costi Ioniţă a fost invitat de rapperul american la 5 ianuarie, pe platourile emisiunii „Tonight Show", găzduită de celebrul prezentator Jay Leno.

Uite piesa compusă de Costi Ioniţă pentru Eurovision

Duoul T&L s-a lansat la concursul Antenei 1, X Factor. Perechea exotică Larisa Ciortan (25 de ani, studentă la Arte) şi nigerianul Gabriel Uche - Thrillerman (25 de ani, student la Medicină) studiază la Universitatea Ovidius din Constanţa. Intraţi sub tutela Fundaţia Phoenix, manageriată de Paul Nancă, Larisa şi Gabriel vor interpreta piesa “Twilight”, compusă de Ziga Pirnat/ Andraz Gliha/ Bianca Purcărea, text de Karl Broderick/ Bianca Purcărea/Gabriel Uche.

Vezi videoclipul piesei cu care intră în concurs trupa T&L

Cum au ajuns cei doi studenţi în finală? Explică organizatorii de la TVR: „Cu acordul preşedintelui juriului preselecţiei Eurovision 2012, mandatat de cei care au jurizat pe 28 februarie, solista Bianca Purcărea va interpreta în finala naţională de pe 10 martie doar melodia «Don’t Say Sorry!». Piesa «Twilight» (de asemenea calificată tot cu vocea Biancăi Purcărea) va fi interpretată de T&L, nume aflat pe lista recomandărilor TVR. Având în vedere faptul că Bianca Purcărea, interpreta manageriată de Fundaţia Phoenix, s-a calificat în finala concursului Eurovision cu două piese, managerul acesteia a propus juriului şi organizatorilor schimbarea interpretului piesei «Twilight» cu alţi artişti ai fundaţiei Phoenix“. T&L intră în concurs cu numărul 11.

Vrei să afli cum îi votezi pe constănţeni? Citeşte aici!

Premiere la finala naţională Eurovision

În transmisiune directă la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de la ora 21.00, românii aleg melodia care ne va reprezenta la Eurovision 2012. Selecţia Naţională va putea fi urmarită în premieră, anul acesta, şi pe www.tvr.ro/eurovision, dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale – www.eurovision.tv.

Tot în premieră, Televiziunea Română va asigura prin intermediul a două stream-uri, atât spectacolul propriu-zis de la televizor, cât şi atmosfera din culisele concursului. Două camere speciale vor reda live atmosfera din culise, emoţiile artiştilor în Camera Verde, reacţiile lor înainte şi după evoluţia pe scenă, tensiunea tuturor pe măsură ce notele vor fi anunţate.


Mandinga

Prezentatorii spectacolului de selecţie vor fi Gianina Corondan, Constantin Trofin, Iulia Pârlea (căpitanul anilor ‘90 din echipa lui Mircea Radu în emisiunea ÎnTrecerea anilor) şi cei 3 „Terori”: Zory, Bogdan şi Valentin (din emisiunea La Mustaţă prezentată de Constantin Trofin la TVR 2).

Invitaţii speciali ai spectacolului de sâmbătă vor fi Hotel FM, reprezentanţii României la Eurovision 2011, Jedward, inconfundabilii reprezentanţi ai Irlandei în concursul Eurovision de anul trecut din Germania, dar şi de anul acesta şi Anggun, desemnată de Franţa să o reprezinte în acest an la Baku.

Pentru că România se pregăteşte de alegeri, ideea spectacolului de selecţie va fi oarecum similară: numai că telespectatorii vor vota pentru cea mai bună melodie care să reprezinte România la Eurovision. Vor fi analişti şi comentatori politici, care îi vor lua la întrebări pe concurenţi, iar aceştia se vor strădui să ne convingă să îi votăm.

„Mi se pare o selecţie mult mai bună decât în alţi ani şi asta în ciuda faptului că nu sunt multe nume cunoscute publicului larg. Piesa câştigătoare trebuie să aibă forţă, voce (sau voci) deosebite, carismă şi, nu în ultimul rând, spectacol. Eu am convingerea că vom fi în finala din 26 mai cu melodia pe care românii o vor alege sâmbătă”, declară Dan Manoliu, coordonatorul proiectului Eurovision de la TVR.


T&L

Spectacolul de sâmbătă seară va fi transmis în trei părţi: de la ora 21.00, de la 22.00 şi de la 23.00, urmând ca înainte de miezul nopţii să fie cunoscută piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision 2012, în luna mai, la Baku. Alegerea va fi facută în baza notelor primite de la un juriu de specialişti (50%) şi prin televoting (50%). În caz de egalitate, va câştiga melodia care va avea cel mai mare număr de voturi primite de la publicul telespectator.

De la ora 24.00 este programată, la fel ca în fiecare an, transmisiunea „Dopo Eurovision”, cu discuţiile de după concurs, la care vor participa artiştii, reprezentanţii lor şi jurnaliştii acreditaţi.

Piesa câştigătoare la selecţia naţională va participa în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.

O altă premieră a acestei finale Eurovision o reprezintă atenţia acordată de organizatori fanilor internauţi şi bloggerilor. Astfel, spectacolul românesc va fi preluat live de site-ul oficial al EBU, internauţii vor putea urmări imagini din culise, în Camera Verde vor fi prezenţi bloggeri care vor face live report, iar fanii români câştigători ai concursurilor de pe pagina Facebook a concursului Eurovision Romania (https://www.facebook.com/eurovision.romania) vor avea posibilitatea să urmărească finala din studioul TVR.

Ordinea de intrare în concurs a celor 15 piese finaliste este:
1-Catalin Josan „Call my name”
2-Ana Mardare „If you find simple words to say”
3- Viky Red „If you ever feel”
4-RPK „Singura care”
5-Lucian Oros „The best a man can get”
6-Raluca Ocneanu „Time is on my side”
7-Electric Fence „Şun-ta”
8-Ovidiu Anton „I walk alone”
9-Miss Mary „Rollin’”
10-Mandinga “Zaleilah”
11-T&L „Twilight”
12-Ioana Anuţa „Girls don’t cry”
13-Tasha „Say my name”
14- Bianca Purcărea „Don’t say sorry”
15- Ana Mardare „This must be love”


Mandinga
T&L
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite