FASCINANT Cetatea a înviat! Spiritul vechiului Tomis, recreat în tabăra dacilor şi romanilor, la Festivalul Antic GALERII FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Antic Tomis. Dacii şi romanii sunt la Constanţa
Festivalul Antic Tomis. Dacii şi romanii sunt la Constanţa

Vineri seara a debutat Festivalul Antic Tomis, manifestare mult-aşteptată la Constanţa! La Termele Romane din dreptul Edificiului Roman cu Mozaic, în parcul de pe valea portului, dacii şi romanii şi-au aşezat tabăra unde îşi aşteaptă urmaşii, pe românii care vor să-i cunoască.

Festivalul este o ocazie unică pentru constănţeni şi turişti de a veni în contact cu ţinuta, obiceiurile şi stilul de viaţă al celor două popoare din care s-a format popoul român.

Atmosfera a fost recreată cu ajutorul unor pasionaţi de istorie. Strigătul pătimaş „Dacia liberă!!“ s-a auzit pe străzile din centrul vechi al Constanţei, unde dacii, alături de romani, au pornit vineri într-o procesiune.

GALERIE FOTO



Lumea i-a însoţit pe tot parcursul paradei şi a rămas cu ei toată seara, fascinată de tot ce se întâmplă.

După ce a rostit versuri de Ovidiu şi Homer, Tribunul Cetăţii Tomis, actorul Liviu Manolache, a aprins flacăra acestui festival, împreună cu Tomiris/Constanţia, în pielea căreia a intrat Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Litoral.

I-a asistat Paul Cheptea, preşedintele Terra Dacica Aeterna, asociaţia din Cluj-Napoca parteneră a evenimentului. Porumbei albi s-au înălţat către cer, marcând momentul festiv.

Organizatorii au prezentat în detaliu hainele dacilor şi romanilor, meşteşugurile acestora şi ca totul să fie cât mai veridic a fost reconstituită şi bătălia dintre daci şi romani.

GALERIE FOTO



image
Festivalul Antic Tomis. Seară cu dacii şi romanii

La lăsarea întunericului s-au aprins torţele şi pe fundalul muzical al acelor timpuri, dacii şi romanii au invitat oaspeţii să le viziteze tabăra.

S-au făcut demonstraţii, fotografii şi prezentări de dispozitive folosite la viaţa de zi cu zi şi la luptă. În sala edificiului, cu intrare din părculeţ, au rulat filme documentare despre strămoşii noştri.



Copiii, mai ales, au fost fermecaţi de lecţia de istorie pe care au trăit-o pe viu, iar acelaşi sentiment l-au trăit şi adulţii.

Vizitatorii s-au desprins greu, în noapte, de cei care au întruchipat atât de bine personajele care ne captivează imaginaţia. Festivalul continuă tot weekendul.

Festivalul Antic Tomis. Program (I)
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite