Uitaţi ce echipament au salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă! Bocancii au găuri în talpă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bocancul cu găuri în talpă. Foto: Florin Gheorghe
Bocancul cu găuri în talpă. Foto: Florin Gheorghe

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea (ISU) merg la acţiunile de salvare cu echipament deteriorat. Echipamentul angajaţilor ISU ar trebui să fie asigurat de instituţie.

În urmă cu o lună, salvarea unui adolescent care a căzut între zidurile a două clădiri a scos la iveală un lucru deosebit de trist şi înjositor. În momentul în care militarul angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea (ISU) s-a strecurat în spaţiul de doar 30 de centimetri, cei prezenţi la acţiunea de salvare au rămas înmărmuriţi. Omul avea talpa bocancului găurită în două locuri. De atâta purtare, încălţămintea era tocită. Întăriturile de plastic de sub flecuri erau uşor de observat, iar talpa era desprinsă.

Salt în gol

Angajatul ISU a reuşit să se strecoare în spaţiul foarte îngust alături de un medic SMURD şi au reuşi să-l salveze pe George Toader. Băiatul de 15 ani rămăsese prins între zidurile clădirii Liceului Teoretic „Ovidius“ şi cele ale unui atelier, în timp ce încerca să sară de pe o clădire pe alta. Nu şi-a calculat bine saltul şi astfel a alunecat în spaţiul îngust de 30 de centimetri.
La terminarea misiunii, cei prezenţi i-au aplaudat pe medici şi pompieri pentru salvarea adolescentului. 

Echipament la liber

Echipamentul angajaţilor ISU ar trebui să fie asigurat de instituţie. „Partea de echipament se asigură centralizat de la Bucureşti. Licitaţia se organizează la nivel naţional. În cazul în care echipamentul nu este suficient angajaţii îşi achiziţionează singuri echipamentul“, a spus mr. Sîrb Ioan Ioniţă, împuternicit inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.
Fiecare cadru, explică Sîrb Ioan Ioniţă, are alocată o anumită sumă de bani pentru echipament. Banii vin, de regulă, la sfârşitul anului. Reprezentantul ISU nu poate să confirme dacă banii s-au achitat la zi. „Este posibil ca banii pe anul trecut să nu fi intrat“, a spus el.
Cert este faptul că angajatul trebuie să-şi cumpere echipament asemănător cu cel care ar fi fost dat de instituţie.
La nivelul instituţiei nu s-au făcut sesizări privind lipsa echipamentului, nici chiar la ultima revista de front care a avut loc în unitate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite