Constanţa, după două zile de viscol: drumuri blocate, şcoli închise, ambulanţe înzăpezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constanţa a fost sub avertizare meteorologică de viscol până sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00. În ultimele două zile, toate drumurile naţionale din judeţ au fost blocate.  

Porturile au fost închise din cauza vântului ce a bătut cu putere, în larg formându-se valuri de 8 metri. Viscolul a închis şi aproape 50 de şcoli din judeţul Constanţa. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean, 46 de unităţi de învăţământ şi-au suspendat activitatea, iar alte patru şi-au redus orele.

Localităţile Darabani, Vâlcele, Cotu Văii şi Coroana nu au avut curent electric în aceste zile. În judeţ, accesul ambulanţelor a fost îngreunat de troiene.
La Adamclisi, un tânăr de 21 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon, a fost preluat ieri de un elicopter al Ministerului Administrației și Internelor şi transportat la spital. Băiatul şi prietena lui au fost găsiţi de rude, în stare de inconştienţă, în apartamentul în care locuiau cu chirie. Tânăra nu a mai putut fi salvată de medicii care au venit să acorde primul-ajutor.

Ambulanţele, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit azi-noapte la Casicea, Tortomanu, Remus Opreanu, Osmancea, Biruinţa, Dobromir, Lespezi, Darabani, Pecineaga, Peştera, Răzoare, Oltina, Cotu Văii, Ivrinezu. A fost nevoie de intervenţia medicilor şi la Băneasa, Topalu, Peştera, Năvodari.
Sunt în continuare blocate DJ222, DJ228, DJ391 Cotu Văii – Negru-Vodă, DC27, DJ224 Crucea - Băştăgeşti, DJ 225 Vulturu – Runcu – Pantelimon, DJ 391A Băneasa – Şipote, DJ 307 Şipote – Deleni.

Nu scăpăm de capriciile vremii nici în următoarele zile. Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben. Ei anunţă că vom avea un weekend geros, cu temperaturi de până la minus 15 grade Celsius, ce vor scădea şi mai mult în zilele următoare. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite