Informaţii vitale pentru diabetici: „Când hrana devine un pericol pentru copil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsurarea glicemiei, esenţială pentru diabetici
Măsurarea glicemiei, esenţială pentru diabetici

Un curs de informare medicală privind alimentaţia copiilor care suferă de diabet va fi ţinut în weekend la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Evenimentul este organizat de Asociaţia copiilor şi tinerilor cu diabet Sweet Land, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor Medici, Universitatea Ovidius prin Facultatea de Medicină şi Colegiul Medicilor din judeţul Constanţa.

Cursul „Când hrana devine un pericol pentru copil“ se derulează pe parcursul a două zile, 23 si 24 iunie. Participanţii vor avea ocazia să se informeze şi să discute pe marginea unor teme de importanţă majoră în domeniul pediatriei precum: principiile moderne de diversificare a alimentaţiei la sugar, tulburările de nutriţie cu exces ponderal, alergia la proteinele laptelui de vacă, intoleranţa la gluten sau noile ghiduri privind menţinerea unui stil de viaţa sănătos.

„Acordăm şi anul acesta o atenţie deosebită pregătirii tinerelor cadre medicale. Problemele pe care alimentaţia le ridică sunt tot mai diverse şi se manifestă de la vârste tot mai fragede. Demersul nostru nu este altceva decât o completare firească a campaniilor de informare pe care le derulăm în şcoli şi licee“, a declarat Liliana Moldoveanu, preşedintele Asociaţiei Sweet Land.

Cursul va avea loc în sala de conferinţe a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa şi se adresează atât studenţilor, cât şi medicilor rezidenţi. Prelegerile vor fi susţinute de conf.univ.dr. Cristina Maria Mihai şi de șef de lucrări dr. Adriana Luminiţa Bălaşa.

Taxa de participare este de 25 de lei pentru studenţi şi de 50 de lei pentru medici. Detalii şi alte informaţii puteţi găsi pe site-ul asociaţiei, www.sweetland.ro.

Asociaţia Sweet Land Constanţa este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, înfiinţată în anul 2008. Echipa care se implică în ajutorarea copiilor şi tinerilor insulino-dependenţi lucrează voluntar. Până în prezent are 138 de membri: copiii şi tinerii insulinodependenţi din judeţul Constanţa, părinţi, cadre medicale, elevi, studenţi voluntari şi jurnalişti.

Sweet Land Constanţa face parte din Federaţia Asociaţiilor Persoanelor cu Diabet Zaharat din România şi din Federaţia VOLUM care dezvoltă voluntariatul în România.

Asociaţia copiilor şi tinerilor cu diabet Sweet Land din judeţul Constanţa a iniţiat în luna februarie un alt proiect, Sweet Horizon, ce a fost demarat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, CENTRAS Constanţa şi cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune.
Proiectul are ca scop creşterea gradului de integrare socio-profesională a tinerilor diagnosticaţi cu diabet zaharat atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

Astfel, într-o primă etapă, asociaţia Sweet Land a format o echipă de 7 tineri voluntari care, prin metode moderne de educare precum teatrul-forum sau consilierea de grup, urmăreşte dezvoltarea de atitudini şi comportamente prosociale, combaterea discriminării şi excluziunii sociale şi pregătirea cadrelor didactice pentru lucrul cu tinerii diagnosticaţi cu această boală cronică gravă. Acţiunile s-au derulat în unităţi şcolare din Ovidiu, Băneasa, Cumpăna, Năvodari, Cernavodă şi Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite