Vă puteți testa gratuit glicemia pe 7 și 8 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparat de măsurat glicemia
Aparat de măsurat glicemia

În acest an, Constanţa va fi gazda Campaniei „Controlează-ţi diabetul”, manifestare care se va desfăşura în perioada 7-8 iulie 2012. Constănţenii sunt invitaţi să îşi testeze gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilată la cortul special amenajat din zona Cazino Mamaia.

Evenimentele organizate în această perioadă au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc care determină apariţia bolii, îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet, precum şi implicarea autorităţilor în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România.
Ziua de 7 iulie va avea un caracter ştiinţific, în cadrul căreia se va organiza un simpozion la care vor fi invitați peste 150 de medici diabetologi, nefrologi, internişti și medici de familie.
Pe 7 și 8 iulie vor avea loc activităţi dedicate publicului larg, în intervalul 09.00-19.00. Constănţenii sunt invitaţi să îşi testeze gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilată la cortul special amenajat din zona Cazino Mamaia.

Educație sanitară

Va fi amenajat un cort dedicat educaţiei în diabet, de unde veţi putea afla cele mai noi informaţii de la specialişti în domeniu. Acesta va fi amplasat în zona complexului comercial City Park Mall, la intrarea în Parcul Tăbăcăriei, în intervalul orar 09.00-19.00.
De asemenea, tot în ziua de 8 iulie, vor fi desfăşurate activităţi sportive. Cei mici vor avea posibilitatea să înălţe un zmeu în zona Casino Mamaia – ca simbol de sprijin pentru toţi cei care sunt suferă de diabet, în întreaga lume.

Studio mobil

Studioul mobil „Un zâmbet şi un gând” va fi amplasat în cele două zile dedicate Campaniei Controlează-ţi Diabetul, ediţia Constanţa, pentru a prelua mesajele de susţinere din partea publicului larg către cei care au diabet, la nivel mondial.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite