Deţinuţii fac curat pe şosele şi la instituţii din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri este ziua în care zeci de deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă sunt scoşi la o acţiune de ecologizare a unor spaţiii publice din judeţul şi municipiul Constanţa.

Un număr de 70 de deţinuţi, care execută pedepse privative de libertate în regim deschis şi semideschis, vor face curat în mai multe puncte stabilite: şoseaua naţională din zona primăriilor Valu lui Traian, Murfatlar şi Poarta Albă, cartierul A.N.L. din zona Baba Novac, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu“, Complexul Sportiv „Constanţa Nord“ şi Centrul de Plasament „Orizont“ Constanţa.

Deţinuţii, care au optat voluntar pentru această acţiune, vor fi însoţiţi de cadrele Sectorului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din penitenciar şi voluntari ai Serviciului Umanitar pentru Penitenciare. Ieşirea din proiectul „Împreună pentru o comunitate curată!“va dura şase ore.

„Implicarea persoanelor private de libertate în diverse activităţi în comunitate şi pentru comunitate demonstrează că acestea îşi doresc să contribuie la acţiuni sociale şi responsabile, efectuate pentru comunitate. Iar comportament responsabil faţă de conservarea mediului înconjurător este o astfel de acţiune“, a declarat inspectorul principal Gabi Botezan, purtător de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite