Cinci delfini morți, aduși la mal în nordul Mamaiei și la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru delfini morți au fost găsiți joi, 26 iulie, pe plaja din nordul stațiunii Mamaia, iar un al cincilea - pe plaja Eforie Sud. Mamiferele fuseseră aduse de valurile puternice ale mării și fuseseră depuse pe țărm.

Delfinii se aflau în zona Mamaia - Năvodari, la distanță unul de celălalt. Turiștii au observat mamiferele eșuate, care erau deja moarte, și au anunțat autoritățile.

Echipele de intervenție ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) au sosit la fața locului și au ridicat cadavrele delfinilor, transportându-le la incinerator.

„Vântul puternic și valurile mari din ultimele zile au favorizat eșuarea delfinilor. Cauzele mortalității acestora pot fi atât naturale, cât și provocate de accidente", a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt ABADL.

Un al cincilea delfin mort a fost găsit pe plaja din Eforie Sud. „Este un pui, în stare avansată de descompunere, care deja nu mai avea cap. Marea l-a adus la țărm, vântul bate foarte tare. Vom duce puiul de delfin la incinerator", a precizat Roxana Gemai, responsabil cu comunicarea al ONG Mare Nostrum.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite