Delfin omorât de elicea unei ambarcaţiuni, la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delfinul a fost ucis de o ambarcaţiune
Delfinul a fost ucis de o ambarcaţiune

Salvamarii de la Eforie Sud au găsit pe plajă, în apropierea sanatoriului Vraja Mării, un delfin eşuat. Mamiferul era mort, rănit de o elice a unei ambarcaţiuni.

Echipa Mare Nostrum a fost anunțată telefonic de salvamari şi s-a deplasat la faţa locului.

Ecologiştii au constatat că delfinul făcea parte din specia Phocoena phocoena, fiind o femelă de 1,40 m lungime, ce se afla într-o stare de descompunere moderată și avea plăgi în zona capului. Cauza probabilă a morții a fost determinată de apropierea subiectului de elicea unei ambarcațiuni.

ONG Mare Nostrum atrage atenția turiștilor și proprietarilor de ambarcațiuni asupra comportamentului față de delfinii întâlniți în ieșirile pe mare, astfel încât asemenea accidente să nu se repete.

„Apropierea de delfini se realizează numai din lateral, la o viteză redusă și constantă. Este interzisă urmărirea acestora. Atunci când observăm că delfinii se apropie de ambarcațiunea noastră, este bine ca motorul ambarcațiunii să fie oprit până în momentul în care constatăm că aceștia s-au îndepărtat suficient de mult de ambarcațiune“, a declarat Alexandra Telea, coordonator de proiect în cadrul ONG Mare Nostrum.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite