Contrabandă cu 25.000 de tone de combustibil în Portul Constanţa. Valoarea tunului: 100.000.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constanţa, tărâm al contrabandei şi al evaziunii fiscale
Portul Constanţa, tărâm al contrabandei şi al evaziunii fiscale

Administratorul basarabean al unei firme din Constanţa este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru evaziune fiscală.

La sfârşitul lunii iulie 2012, Alexandru Verşinin (39 de ani) din Chişinău a evidenţiat în documentele legale ale societăţii Oil Prod pe care o administra, operaţiuni fictive aferente tranzacţiilor cu produse petroliere.

El a utilizat un permis de încărcare a cantităţii de 25.000 tone combustibil tip M la o navă, document ce a fost completat în fals în numele unei alte societăţi din Constanţa.

La data de 1 august, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi cu sprijinul organelor de poliţie, anchetatorii au efectuat 3 percheziţii domiciliare: două în Constanţa şi una în Bucureşti.

În urma acestora au fost ridicate documente de evidenţă contabilă aferente perioadei 2006-2012, precum şi unităţi de calculator, în vederea realizării de percheziţii informatice.

Cu ocazia investigaţiilor au fost identificate un număr de 11 rezervoare de combustibil încărcate cu cantitatea de circa 18.948 mc combustibil tip M, motorină, biodiesel şi păcură, în valoare totală de circa 75.792.000 lei.

Cantităţile au fost indisponibilizate şi lăsate în custodia societăţii, până la stabilirea legalităţii provenienţei acestora. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite