„Colţul verde din şcoala mea” – prima lecţie de ecologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi a demarat în acest an şcolar campania „Colţul verde din şcoala mea“. Înscrierea în competiţie este deschisă tuturor şcolilor şi liceelor din România.

Doritorii trebuie să acceseze site-ul www.coltverde.ro şi să urmărească instrucţiunile de înscriere.
Conform calendarului programului, prima etapă (27 septembrie – 04 noiembrie 2011) constă în amenajarea, de către elevi, a unui colţ verde în şcoală. Colţul verde este un ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporară a deşeurilor reciclabile.

Odată îndeplinite criteriile de bază, creativitatea şi imaginaţia elevilor trebuie să iasă la suprafaţă şi să transforme colţul verde într-o manifestare artistică cu temă ecologică. De la desene, picturi, plante, fotografii şi afişe, până la figurine, colaje sau sculpturi, „Colţul verde din şcoala mea“ trebuie să exprime viziunea elevilor asupra importnţei protecţiei mediului şi a colectării selective a deşeurilor.

Etapa a doua reprezintă concursul de colectare selectivă a deşeurilor (10.11.2011 – 15.06.2012). Vor fi premiate şcolile sau liceele care colectează cele mai mari cantităţi de deşeuri.
Până în prezent, s-au înscris 9 unităţi de învăţământ.



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite