Cine va urma cursurile clasei pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru anul şcolar 2012 – 2013 înscrierea la şcoală a copiilor care trebuie să înceapă învăţământul primar se va face în funcţie de vârsta copilului, participarea la grădiniţă şi decizia părinţilor.

Se pot înscrie în clasa pregătitoare copiii care au 6 ani împliniţi până la 31 august 2012 inclusiv (la solicitarea părintelui) sau împlinesc 6 ani între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012 (în cazul în care părintele nu doreşte înscrierea în învăţământul primar sau dacă evaluarea dezvoltării copilului de către experţi recomandă înscrierea la grădiniţă), au 6 ani împliniţi între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012 (dacă părintele solicită în scris acest lucru şi dacă evaluarea de către experţi atestă pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare).
Conform statisticilor date publicităţii de Inspectoratul Şcolar Judeţean, 500 de copii vor urma cursurile clasei pregătitoare.
Înscrirerile în clasa pregătitoare vor începe în luna martie, la fel ca în anii anteriori, şi vor fi realizate de personalul şcolilor, printr-un sistem informatizat la al cărui soft încă se lucrează. Ministrul Daniel Funeriu şi-a luat angajamentul ca acestea să fie transparente şi a precizat că sunt interzise segregările, testele sau examenele.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite