Vampirul din Twilight devine seducătorul Bel Ami. Proiecţie gratuită a filmului, la Cityplex!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un eveniment cinematografic are loc joi, 15 martie, la ora 13.30, la Cityplex din Tomis Mall Constanţa. În limita locurilor disponibile, cinematograful invită iubitorii filmului la o proiecţie gratuită a producţiei Bel Ami, urmată de o sesiune de discuţii cu profesori de franceză pe tema cărţii şi filmului.

Romanul lui Guy de Maupassant a fost publicat în România de editura Leda Books. Despre subiect ne vorbesc organizatorii evenimentului: „Bel Ami este o nouă adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, care ilustrează periplul lui Georges Duroy, de la mansardele mizere îcare trăise, la opulenţă şi luxul clasei sociale înalte din Parisul anilor 1900. 

Robert Pattinson  este cel care îi da viaţă seducătorului in serie George Duroy, poreclit Bel Ami. Folosindu-se de puterea sa de seducţie şi de o inteligenţă ieşită din comun, Georges reuşeşte să se transforme dintr-un tânăr sărac lipit pamantului în cel mai dorit bărbat al momentului.

Într-o lume în care cei mai puternici oameni din Paris erau nu bărbaţii, ci soţiile şi amantele lor, prin patul lui George se perindă cele mai frumoase, influente sau informate femei, care îi faciliteaza ascensiunea, mai mult sau mai puţin conştient.

După multe episoade în care Georges îşi seduce şi abandonează cu sânge rece victimele, tânărul ajunge să cadă pradă propriilor uneltiri. Devenit un paria al cercurilor selecte, renegat de toţi prietenii săi, numai un gest nebunesc îl mai poate salva de sărăcie, dar în acelasi timp îl va costa mai scump chiar decât pierderea celei mai mari averi.

Referitor la prestaţia sa din acest film şi abordarea unui astfel de rol, Robert Pattinson a declarat: «Este destul de greu să găseşti un personaj atât de controversat în filmele care se fac acum. În general, mesajul unui film este un pic moralizator, ne învaţă o lecţie, dar aici nu e aşa. Georges este pur şi simplu incurabil, calcă în picioare pe toată lumea, în mod repetat. Şi este recompensat pentru acest comportament de fiecare dată. Pentru mine a fost deosebit de interesant şi distractiv, cu siguranţă este un tip de personaj pe care nu-l voi întâlni prea des în carieră.»“

Din distribuţie mai fac parte: Christina Ricci, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Colm Meaney şi Natalia Tena. Sinopsisul şi trailerul filmului pot fi urmărite pe: http://www.cityplex-tomis.ro/bel-ami-avanpremiera--bel-ami. Proiecţia este făcută în cadrul programului Europa Cinemas.

„Cityplex şi-a propus ca, începând din 2012, să devină un ambasador al artei cinematografice europene, promovând în cadrul programului Europa Cinemas cele mai reprezentative producţii europene ale anului. Intenţionăm să aducem titluri cu subiecte actuale şi interesante pentru tineri , scopul nostru fiind acela de a contribui la înţelegerea culturii şi mentalităţilor din alte zone geografice .Vom avea cel putin două proiecţii de filme pe lună cu intrare liberă, ocazie cu care vom promova tinere talente locale din domeniul artei, fie că este vorba de pictură, literatură, muzica, dans,  film, teatru etc“, spun reprezentanţii Cityplex.

Informaţii despre evenimente găsiţi pe www.cityplex-tomis.ro;  www.facebook.com/CinemaCityplexConstanta.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite