Prefectul promite cicliştilor un traseu pe digul portului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cicliştii constănţeni vor putea să se plimbe cu bicicleta pe un traseu de 8 kilometri pe digul aparţinând Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa. Prefectul a solicitat Asociaţiei Constanţa Cycling Team şi Clubului de Ciclism să propună trasee în judeţ.

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a întâlnit cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului pentru a stabili, împreună cu Asociaţia Constanţa Cycling Team şi Clubul de Ciclism, o strategie prin care să se asigure condiţiile pentru practicarea ciclismului şi la Constanţa, după modelul marilor oraşe europene.

Traseu pe digul portului

În cadrul acestei şedinţe tehnice, s-a stabilit organizarea un traseu destinat atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, pe o porţiune de 8 km pe digul aparţinând Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, cu pornire de la Cazinoul din Constanţa.
Pentru continuarea acestui program, prefectul a solicitat celor două asociaţii sportive să propună trasee în tot judeţul, ce vor fi analizate ulterior în colaborare cu specialiştii Poliţiei Rutiere.

În urmă cu o săptămână, prefectul judeţului Constanţa a primit un grup de 138 de ciclişti care i-au înmânat o petiţie prin care îi solicitau sprijin în acţiunea de marcare a pistelor pentru biciclişti pe câteva dintre cele mai circulate trasee din municipiu, cum ar fi arterele ce duc spre staţiunea Mamaia, Parcul Tăbăcăriei, spre pieţe, licee şi centre comerciale, dar şi a unor trasee ce duc spre staţiuni, mănăstiri şi obiective turistice.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite