Evenimentul caritabil al primăverii, găzduit la Muzeul de Artă Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul de artă
Muzeul de artă

Un proiect ambițios, însă de suflet a prins ”aripi”: înființarea unui centru destinat copiilor cu afecțiuni neuromotorii, unitate care nu există, la acest moment, în niciun oraș din România. Prin  campania ”Din suflet, pentru suflete” se urmărește strângerea unui fond de un milion de dolari, destinat viitorului centru.

Proiectul a fost este visul fondatorilor Asociației ”Copii Suflete Speranțe” și este susținut de oameni cu suflet mare. Fondatorii Asociației sunt Ramona și Ciprian Druțău, părinții micuțului Călin, un băiețel în vârstă de doi ani, diagnosticat cu paralizie cerebrală.
Experiența îndurată din dorința de a-i oferi fiului lor o șansă cât de mică de a trăi o viață cât mai ușoară, le-a deschis ochii. ”Ca să găsim cei mai buni medici și cele mai bune tratamente, am cutreierat patru țări, din cauză că în România nu avem niciun centru de specialitate. Cine aude cu ce ne confruntăm, se gândește în primul rând la bani. Nu este vorba numai de bani, ci și de efortul de a te duce străin, într-o țară străină, a cărei limbă nu o cunoști și să încerci să obții maximul de servicii medicale în numai o săptămână sau două. La ultima călătorie, fiul nostru nu mai putea să reziste”, a explicat Ciprian Druțău.
Dorința de a beneficia de a aduce serviciile medicale occidentale a venit firesc. Au înființat asociația și au lansat campania ”Din suflet, pentru suflete”. Una dintre inițiative a fost imprimarea sloganului campaniei pe tricouri, oferite contra cost celor care susțin visul lor.
Cel mai important eveniment al campaniei va fi găzduit joi, 26 aprilie, la Muzeul de Artă Constanța. Invitații vor fi delectați cu un recital de saxofon susținut de Marian Gănescu, cu o paradă de modă organizată de Hugo Boss și alte surprize plănuite de organizatori.
”Sperăm să atragem atenția oamenilor cu suflet mare care își doresc să dăruiască, să întindă o mână de ajutor acestor copii și astfel să intre, alături de noi, în aceasta mare familie a celor care vor să ajute”, a declarat Vivian Toma, organizator al evenimentului.
 
 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite