Cât costă carnea de porc în pieţe şi hipermarketuri GALERIE FOTO
0În aceste zile, carnea de porc este unul dintre cele mai căutate produse. Pe asta se bazează şi comercianţii care s-au pregătit din timp pentru cererea din această săptămână.
Stere Barbatos (52 de ani) a adus în piaţa Griviţa din Constanţa peste
20 de porci. Creşte animale de când se ştie. Acum, are o fermă de care
se ocupă împreună cu rudele.
Primele animale le-a sacrificat pentru a
le vinde imediat după Revoluţie. Este din Cogealac, comuna constănţeană
vestită pentru calitatea cărnii de porc şi de miel.
Din păcate,
spune el, până acum a avut puţini cumpărători, dar, ca în fiecare an,
vânzările cresc în ultima săptămână înainte de Crăciun. Cel mai bine
s-au vândut în aceste zile carnea de lucru, pulpa şi fleica de porc.
Kilogramul
de pulpă costă în piaţă 16 lei, piciorul de porc – 12 lei, ceafa – 22
de lei, şunca – 13 lei, rasolul – 12 lei, iar carnea tocată – 15 lei. La
Metro, un kilogram de muşchi de porc costă 21,69 lei. La Carrefour
puteţi cupăra file de porc cu 17,99 lei, spată – cu 12,99 lei, iar la
Real ceafa cu os costă 13,49 lei kilogramul.
Carnea de porc a devenit delicatesă
Ieri,
foarte puţini cumpărători plecau de la piaţă cu sacoşile pline de
carne. Veneau mai mult să se uite la marfă şi să compare preţurile.
Tinca Iostechin (52 de ani) nu a lăsat însă cumpărăturile pentru ultima
sută de metri şi şi-a cumpărat carne de porc din piaţă. „Iau şi pentru
friptură şi pentru sarmale. Şi vreau să cumpăr şi ceva şorici, că ne
place foarte mult“, a spus femeia. Spune că în piaţă preţurile sunt mici
şi tocmai de aceea cumpără de aici în fiecare an.