Unde putem testa carnea de porc înainte s-o consumăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii veterinari analizează carnea de porc
Medicii veterinari analizează carnea de porc

Medicii veterinari atrag atenţia asupra pericolului la care se expun cei care consumă carne de porc achiziţionată din locuri neautorizate, direct de la producători.

În Piaţa Griviţei există un punct veterinar unde cumpărătorii pot merge să verifice dacă animalul nu este infectat cu parazitul ce provoacă trichineloza. Medicul veterinar Lică Rete a spus că până în prezent nu a descoperit niciun porc infectat, însă a avut de făcut doar 12 analize. „Anii trecuţi aveam mai mult de lucru. Se vede că lumea nu mai creşte porci în gospodării“, spune medicul veterinar. O analiză durează 15 minute şi costă 8,6 lei.

Astfel de puncte de testare există şi în Piaţa Brick, dar şi la sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare, de lângă Billa. „Probele pentru analize sunt recoltate din muşchii intercostali şi din zona cefei, preferate de parazit. Oamenii care cumpără de ocazie sau care cumpără animalul viu sunt sfătuiţi să facă această analiză“, spune Gheorghe Dincă, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar – Veterinare Constanţa. El a precizat că în judeţul Constanţa nu a fost înregistrat niciun focar de trichineloză în ultimii doi ani.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite