RAJA extinde reţelele de apă şi canalizare în Constanța, Țăndărei şi Fetești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RAJA Constanţa
RAJA Constanţa

Pe 15 februarie SC RAJA SA a semnat mai multe contracte de extindere reţele apă – canal, realizarea de noi staţii de pompare ape uzate, extindere reţea de apă.

Aceste contracte fac parte din Programul Operaţional Sectorial de Mediu Axa 1 „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”. Valoarea acestui ambiţios proiect derulat de SC RAJA SA Constanta se ridică la 1,15 miliarde lei (aproximativ 271 milioane de euro).

Staţie nouă de pompare

Contractul „Extindere Reţele apă/canal - Baba Novac, Tulcei şi staţie de pompare nouă” – Constanța s-a semnat cu  asocierea Al Stom Company S.R.L.- Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG și are durata de execuție de 18 de luni. Lucrările din acest contract au o valoare de  8.988.381,22 lei fără TVA, și vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă, prin extinderea reţelei de distribuţie pe o lungime de aproape 10 kilometri, extinderea reţelei de canalizare cu peste 15 kilometri și construcţia unei staţii noi de pompare ape uzate menajere.

Noi reţele în cartierul Palazu Mare

Contractul de realizare a lucrărilor „Extindere Reţele apă - zona Palazu Mare şi 3 staţii de pompare noi ape uzate” – Constanța s-a semnat cu Asocierea S.C. Rominserv S.R.L.-S.C. Geomarco Construct S.R.L.- S.C. Grup Romet S.A.  și are durata de execuție de 18 de luni. Investiția care se ridică la 13.316.203,60 lei fără TVA, cuprinde: reabilitarea  reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de aproape 2 kilometri, dar și extinderea rețelelor de distribuție pe aproape 10 kilometri; extinderea reţelei de canalizare pe o lungime aproape 24 kilometri și implicit executarea conductei de refulare pe o lungime de peste 1,5 Km, dar și construirea a 3 staţii noi de pompare a apelor uzate menajere.

Reţea de apă în Mamaia

Contractul „Extindere Reţele apă zona Mamaia şi înfiinţarea a 4 staţii de pompare noi ape uzate” – Constanța s-a semnat cu S.C. Rotary Construcţii S.R.L. și are are durata de execuție de 24 de luni. Contractul ce are o valoare de  16.510.638,03 lei fără TVA, cuprinde, în principal, următoarele investiţii: extindere conductă de aductiune apă, pe o lungime de 10 Km de la puţul P0 la Năvodari; construirea a 4 staţii noi de pompare apă uzată şi colectoare menajere Mamaia și extinderea conductelor de refulare cu peste 5 Km.

Staţii noi de pompare la Ţăndărei

Contractul de realizare a lucrărilor „Reabilitare front captare şi aducţiune; reabilitare și extindere rețea de apă; extindere rețea canalizare și stații de pompare noi” – Țăndărei, județul Ialomița s-a semnat cu Asocierea Ludwig Pfeifer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. KG –S.C. Al Stom Company S.R.L.  și are durata de execuție de 24 de luni. Contractul are o valoare de  25.592.075,76 lei fără TVA și cuprinde, în principal, următoarele investiţii: reabilitarea a 7 puţuri forate, a conductelor de aducţiune apă pe o lungime de 2.977 m și a reţelei de apă pe o lungime de 13.457 m, dar și extinderea rețelelor de apă pe o lungime de peste 2 kilometri și a celor de canalizare cu peste 28 de kilometri.

Extindere canalizare Feteşti


Contractul „Reabilitare front captare şi  reţea de alimentare cu apă, extindere reţea de canalizare şi staţii de pompare apă uzată menajeră” – Fetești, județul Ialomița s-a semnat cu Asocierea S.C. Al Stom Company S.R.L.- Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG și are are durata de execuție de 24 de luni. Lucrările în valoare de  44.610.357,59 Ron fără TVA cuprind reabilitarea a 10 puţuri forate și a conductelor de aducțiune apă și distribuție pe o lungime de peste 17,5 kilometri, extinderea reţelei  canalizare pe o lungime de aproape 80,5 kilometri și construirea a 9 staţii noi de pompare apă uzată.  
Contractele au fost adjudecate de firmele câştigătoare în urma unor licitaţii internaţionale unde au fost depuse zeci de oferte.

În urma semnării acestor contracte, SC RAJA SA Constanța a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește derularea per total a 16 contracte (în valoare de 548,3 milioane lei) din cadrul Programului POS Mediu.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite