Scandaluri în care au fost implicați preoți din județul Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Ortodoxă primește iarăși o lovitură. Părintele Irineu, parohul bisericii de la Palatul Cotroceni, este acuzat că a întreținut relații sexuale cu un minor. Nici județul Constanța nu a fost ocolit de scandaluri în care au fost implicate fețe bisericești. 

În 2008, pe un site porno apărea o înregistrare video care-l avea ca protagonist pe preotul Florin Ciutoiu, de la Biserica Sfântul Andrei din Cernavodă. El fusese filmat în timp ce făcea sex și fuma. Preotul și-a motivat comportamentul susținând că a fost atras într-o cursă de femeia care aparea în filmare. Declara, de asemenea, că i-au fost administrate substanțe psihotrope. Preotul este acum misionar la protoieria din Medgidia.

Anchetă la nivel înalt

Și Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost urmărit de controverse. În 2009, procurorii DNA îl cercetau pentru abuz în serviciu în formă calificată, înşelăciune şi trafic de influenţă, în urma dezvăluirilor publicate de ziarul „România Liberă“. Potrivit ziariștilor, ÎPS Teodosie i-ar fi cerut bani unui reporter pentru a se înscrie la Facultatea de Teologie și a deveni preot. Apărătorii Arhiepiscopiei susțineau, atunci, că articolul este trunchiat și tendențios, și că filmările au fost trucate.

Bătaia-i ruptă din Rai


Un scandal de proporții a avut loc și în 2010, când a fost dată publicității o înregistrare în care un bărbat care semăna foarte bine cu starețul mănăstirii din Basarabi, preotul Teotim Popa, snopea în bătaie un enoriaș, în curtea bisericii. Stareţul a jurat că nu el a fost protagonistul filmulețului. Arhiepiscopia Tomisului i-a interzis să mai slujească preotului, dar, ulterior, acesta a fost repus în funcție.  

Filme erotice în biserică

În 2007, au ieșit la suprafață două filme pentru adulți pe care adepți ai MISA le-ar  fi turnat în Capela Militară și Biserica Catolică Sf. Anton din Constanța. Monseniorul de atunci al Bisericii Catolice, Ștefan Ghența, susținea că imaginile au fost trucate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite