Programul american în tratarea apei potabile, prezentat la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţie de epurare
Staţie de epurare

În perioada 19 – 21 martie, Patronatul Român al Apei împreună cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA organizează un amplu eveniment cu titlul „Programul American de Industrie Civilă de Apă şi Apă Uzată din România & Moldova”.

Prima parte a evenimentului, în data de 19 martie s-a desfășurat la Bucureşti – Hotel Radisson Blu, unde la deschidere Președintele Patronatului Român al Apei – Felix Stroe a subliniat necesitatea investițiilor și implementarea celor mai moderne tehnologii în domeniul alimentării cu apă și canalizării, având ca unic scop creșterea calității serviciilor oferite populației de către operatorii de profil, și implicit a calității vieții.

Stadiul finanţării UE în sectorul român de apă şi apă uzată

Apoi a avut loc seminarul „Oportunități de afaceri în industria de apă și apă uzată din România”, seminar specializat în domeniul alimentării cu apă, canalizării şi epurării apelor uzate.
Evenimentul s-a axat pe prezentarea companiilor româneşti de profil și pe necesarul de investiții din domeniu.
Expunerile făcute au acoperit domenii importante cum ar fi producerea, tratarea şi epurarea apei; proiectarea şi execuţia de sisteme de alimentare cu apă/canalizare/epurare; protejarea surselor de apă; tehnologii de informare şi comunicare; siguranţa sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi nu în ultimul rând stadiul finanțării Uniunii Europene în sectorul român de apă și apă uzată.
Pe lângă operatorii de profil din România şi reprezentanţii firmelor americane, la eveniment a participat şi Keith Kirkham – consilierul comercial al Ambasadei SUA la București, reprezentanți ai Băncii Europene pentru Recosntrucție și Dezvoltare și  cei ai Ministerului Mediului și Pădurilor.

Tehnologiile americane, prezentate la Chişinău

În partea a doua, în zilele de 20 și 21 martie, cu sprijinul Asociaţiei Apă-Canal Moldova, evenimentul se desfășoară la Chişinău, unde are loc o expoziţie şi un seminar, la care participă şi William H. Moser – Ambasadorul SUA în Republica Moldova, reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ai Ministerului Mediului şi cei ai operatorilor de profil din Republica Moldova.
În cadrul expoziţiei, firmele americane vor prezenta cele mai avansate tehnologii şi sisteme în domeniul alimentării cu apă potabilă şi canalizării.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite