Dănuț Tiberius Epure, confirmat în funcția de rector al Universității „Ovidius“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Dănuţ Epure
Profesorul Dănuţ Epure

Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Cătălin Baba, a emis luni  ordinul  prin care se confirmă în funcția de rector al Universității „Ovidius“ din Constanța pe prof.univ.dr.ec. Dănuț Tiberius Epure.

Dănuț Tiberius Epure a fost ales rector în data de 24 februarie a.c., cu 390 de voturi, din 690 voturi valabil exprimate.
Observatorii au considerat că alegerile pentru postul de rector au fost la limita  legalității. Cauzele sunt lacunele din metodologia organizării alegerilor, dar şi limitările impuse observatorilor externi, asa cum decurg ele din metodologia organizării și derulării alegerilor.
„Polul civic“, alcătuit din organizațiile neguvernamentale Asociația Pro Democrația – Club Constanța (APD), Comisariatul pentru Societatea Civilă Constanța (CSC) și Centrul pentru Resurse Civice (CRC) au monitorizat alegerile pentru funcția de rector, organizate de către Universitatea Ovidius Constanța.

Nereguli semnalate

În urma acțiunii de monitorizare, au fost constatate mai multe nereguli. Astfel, spun ei, la sediul Biroului Electoral Central (BEC), la prima oră a zilei de votare (7.00), din 3 uşi, doar una era sigilată, iar ştampilele şi buletinele de  vot erau depozitate într-un dulap nesigilat, ce era doar închis cu lacătul.
Membrii BEC au staţionat în incinta sălii unde au fost amenajate secţiile de vot pe întreaga durată a zilei de votare, mai reclamă cei de la „Polul Civic“
Apoi, modelul buletinului de vot nu a fost afişat în loc vizibil. Reprezentanții Polului Civic au făcut sesizare verbală preşedintelui BEC, care a promis că va lua măsuri pentru remedierea acestei situații, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În plus, vicepreşedintele BEC (prof. Corneliu Amariei) a recurs la intimidarea observatorului CSC, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei Adevărul Constanţa.

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite