O aeronavă Hercules 130 a aterizat de urgenţă la Aeroportul Mihail Kăgălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă Hercules C 130 a aterizat de urgenţă duminică dimineaţă la baza militară de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Nu a fost nimeni rănit. La bordul navei se aflau 9 persoane.

Avionul, spun reprezentanţii aeroportului, făcea un exerciţiu în cadrul operaţiunii Black Sea Rotation Force. „A fost anunţat turnul de control, însă nu au mai avut nevoie de asistenţă“, a spus Adrian Jiga, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Mihail Kogălniceanu.
El a spus că au fost luate toate măsurile necesare în această situaţie. Ulterior, piloţii de pe aeronavă au revenit, spunând că nu au nevoie de asistenţă, avionul aterizând în condiţii de siguranţă.

Ce exerciţiu efectuau piloţii

Exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 2012 este condus de Corpul de Infanterie Marină a Statelor Unite ale Americii. La exerciţiu participă aproximativ 650 de militari din SUA, Armenia, Macedonia şi Azerbaidjan, dar şi peste o mie de soldaţi români.
Programul de instruire are ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate prin antrenarea militarilor ce vor participa la diferite misiuni de menţinere a păcii.
Exerciţiul este structurat pe mai multe module în care se urmăreşte pregătirea militarilor în vederea dislocării în teatrele de operaţiuni, acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă, dar şi instruirea prin paraşutare. Exerciţiul Black Sea Rotational Force 2012 se va încheia la 1 septembrie.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite