Adăposturi pentru adulţii cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi au început lucrările la locuinţele pentru persoanele cu handicap.
Astăzi au început lucrările la locuinţele pentru persoanele cu handicap.

În Topraisar şi Negru Vodă a început construcţia unor locuinţe destinate persoanelor adulte cu handicap. Terenurile pe care se vor construi locuinţele au fost donate de cele două primării.

Peste 60 de persoane adulte cu dizabilităţi, care au abilităţi de viaţă independentă, se vor muta în primăvara anului viitor în noile locuinţe. La Topraisar se vor muta 24 de persoane, iar la Negru Vodă 36. Fiecare căsuţă va avea trei dormitoare, două băi şi o sală mare de zi. Beneficiarii îşi vor prepara singuri hrana şi se vor ocupa de curăţenie.

Acestea provin de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Techirghiol. Aici au fost internate peste 400 de persoane adulte cu dizabilităţi. Peste 200 de beneficiari ai sistemului au fost mutaţi la Poarta Albă şi Negru Vodă, iar ceilalţi au fost mutaţi în celelalte corpuri de clădire din cadrul adăpostului. Corpul central al centrului, în care erau internaţi peste 200 de beneficiari, a intrat într-un program de reamenajare.

Valoarea proiectului este de 1.1120,45 mii euro.
Finanţarea este asigurată de împrumutul acordat Guvernului României de Banca Internaţională pentru  Reconstrucţie şi Dezvoltare şi din cofinanţare de către Guvernul României.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite