Accident la Lumina cu patru răniţi, printre care şi un copil. Şoferul care a provocat coliziunea a plecat mai departe! Poliţia îl caută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Rutieră îl caută pe şoferul vinovat de producerea accidentului
Poliţia Rutieră îl caută pe şoferul vinovat de producerea accidentului

Un şofer de autobuz a provocat sâmbătă dimineaţă, la Lumina, un accident rutier soldat cu patru răniţi, printre care şi un copil de 5 ani. Accidentul s-a produs la ora 6.30 pe şoseaua Constanţa - Tulcea.

Conducătorul auto profesionist a ieşit în viteză pe DN 22, de pe o stradă lăturalnică, fără se asigure şi fără să semnalizeze, tăindu-i calea unui Opel Vectra care circula regulamentar spre Tulcea.

Şoferul Opelului TX 4820 XC, Vasile Marius Popa (34 de ani) din Constanţa, a fost nevoit să frâneze puternic ca să evite coliziunea, moment în care un Seat Ibiza TL 76 PGA, condus cu viteză de Ionuţ Panait (19 ani) din Tulcea, l-a lovit violent din spate.

Pasagerii Opelului erau soţia şoferului, jurnalista Ioana Popa (32 de ani), care stătea cu fiul Antonio (5 ani) pe bancheta din spate, şi un prieten de familie care ocupa locul din dreapta faţă. Aceştia au fost răniţi uşor, ca şi şoferul tulcean.

Norocul celor din Opel a fost că impactul nu a fost lateral, caz în care maşina ar fost proiectată în autobuz, cu consecinţe fatale.

Deşi a văzut ce accident a provocat, la un pas de a se transforma într-o tragedie, şoferul autobuzului a trecut mai departe, fără să oprească să vadă măcar în ce stare sunt răniţii.

La locul accidentului au oprit mai multe maşini, iar oamenii au sărit să dea primul-ajutor celor din autoturismele avariate. Ambulanţa a venit după 20 de minute, dar echipajul Poliţiei Rutiere a sosit abia după o oră, după două apeluri telefonice făcute de victime la numărul unic de urgenţă 112.

Jurnalista Ioana Popa şi copilul său, care a fost rănit la cap şi la umăr, au fost duşi la Urgenţa Spitalului Judeţean şi supuşi investigaţiilor medicale. Ei au rămas sub supraveghere medicală timp de 24 de ore, dar medicii au dat asigurări că atât mama, cât şi fiul, se află în afară de pericol.

Accidentul s-a întâmplat exact în locul în care acum doi ani, o Wola a derapat şi a intrat într-un microbuz de călători, provocând un carnagiu.

Localnicii spun că şoferul  autobuzului, cel care a provocat acest accident rutier, nu se află la prima abatere, fiind cunoscut pe şosele pentru modul iresponsabil în care conduce. El efectuează curse de transport al muncitorilor între Lumina şi Poiana.

Poliţia Rutieră a demarat o anchetă pentru identificarea acestuia şi tragerea la răspundere, iar şoferului tulcean i-a întocmit dosar penal.

Cine cunoaşte amănunte despre identitatea şoferului, care putea ucide mai mulţi oameni şi a fugit de la faţa locului, este rugat să ofere aceste date Poliţiei Rutiere. Dacă acest conducător auto rămâne liber pe şosele, s-ar putea ca data viitoare să fie călăul altor oameni nevinovaţi.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite