Abateri la Referendum. Opt incidente reclamate în timpul procesului electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proces electoral cu reclamaţii, la Referendumul 2012
Proces electoral cu reclamaţii, la Referendumul 2012

Până la ora 16, Poliţia Constanţa a primit opt sesizări despre neregulile din procesul electoral. Acestea sunt în curs de verificare şi cercetare.

La Techirghiol, o femeie a încercat să introducă în urnă mai multe buletine de vot, iar la Năvodari, un votant a fost prins făcând acelaşi lucru.

La Medgidia, patronul fermei 45 a oprit buletinele muncitorilor săi, zilieri veniţi din ţară, pe motiv de gaj.

La Cuza Vodă, PSD a reclamat PDL că primarul, viceprimarul şi consilierii împiedică oamenii să voteze fotografiindu-i şi ameninţându-i.

La Mamaia au fost deschise trei dosare de cercetare penală, pentru „Promisiunea, oferire sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului“ - articolul 54, alineat 1 din Legea 3/2000.

PDL a reclamat că la Hotel Flora, la restaurantul Cleopatra şi la parcul de distracţii Aqua Magic se oferă bonusuri turiştilor care au votat. La Hotel Flora primeai o noapte de cazare gratuită, la restaurantul Cleopatra mâncai gratis sau la Aqua Magic aveai intrare liberă dacă făceai dovada că ai votat.

Vasile Chirondojan, patronul complexului Cleopatra, spune că îi va da în judecată pe cei care îi defăimează unitatea: „Le cer un bonus subţire, de 1 miliard de lei, pentru copiii orfani. Se joacă cu focul. Asta e o diversiune, că de altceva nu-s în stare. La mine a fost aici toată ziua presa, toate televiziunile transmit de aici. N-ar fi văzut ei aşa ceva? Eu mă bucur dacă iese lumea la vot, nu fac ca ei, boicot. Cine nu vrea să voteze să stea acasă, să spargă seminţe“.

Poliţiştii au mai dat patru sancţiuni – trei amenzi şi un avertisment – pentru consumul de alcool la o distanţă mai mică de 500 de metri de zona secţiilor de votare, la Mamaia, Eforie Sud, Hârşova şi Băneasa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite