Constanţa: Crucea Roşie te învaţă să acorzi primul ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursanţii vor fi instruiţi să intervină în caz de accidente
Cursanţii vor fi instruiţi să intervină în caz de accidente

Societatea Naţională de Cruce Roşie desfăşoară un proiect ce urmăreşte dezvoltarea cunoştinţelor în domeniul acordării primului ajutor de bază.

În acest proiect vor fi implicate toate filialele Crucii Roşii din ţară, unde se va înfiinţa un centru de formare şi instruire. Fondurile societăţii vor fi folosite pentru dotarea la standarde europene a 47 de centre.

„Cursul este susţinut de specialişti din cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie România – filiala Constanţa şi se finalizează cu un certificat de absolvire. Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Dacă te-ai aflat vreodată în situaţia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranţă ştii cât de important este un curs de prim ajutor“, a declarat Carmen Lungu, directorul Crucii Roşii, filiala Constanţa.

Prin acest proiect se urmăreşte pregătirea a 50 de formatori care urmează să asigure pregătirea instructorilor şi a voluntarilor. În plus, reprezentanţii asociaţiei doresc să informeze populaţia cu privire la importanţa cunoştinţelor de prim ajutor.

De acest proiect pot beneficia gratuit până în luna aprilie 5.000 de voluntari.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite