Constanţa: Ziua lor lipseşte din calendar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei născuţi pe 29 februarie îşi pot serba aniversarea o dată la patru ani. În România 12.812 oameni îşi sărbătoresc ziua doar în anii bisecţi. În judeţul Constanţa trăiesc 727 de persoane născute pe 29 februarie. În acest an luna are 28 de zile, aşa că ziua lor va mai fi abia în 2012.

S-a născut în zorii zilei de 29 februarie 1956. Inginerul Nicolae Oprişcan împlineşte anul acesta 54 de ani, dar până acum şi-a aniversat ziua de naştere pe 29 februarie, aşa cum scrie în cartea de identitate, doar de 13 ori.

„Toată lumea e mirată şi mă întreabă: cum, chiar pe 29 eşti născut? Incredibil!“, spune râzând Nicolae. Cunoscuţii s-au obişnuit cu asta şi-l sună să-i spună  „La mulţi ani!“ pe 28 februarie. În aceeaşi zi organizează şi petrecerea. „Niciodată n-am sărbătorit pe 1 Martie, fiindcă atunci e mărţişorul, iar lumea uită de mine“, spune el cu umor.

Pentru familia Oprişcan luna februarie are o însemnătate specială. „Eu şi Gina, soţia mea, ne-am cunoscut în februarie şi ne-am căsătorit tot în această lună, pe 21. În fiecare an, în perioada asta avem multe motive de sărbătoare“, spune el. Toate cadourile pe care le-a primit de-a lungul timpului îi sunt dragi, dar cel mai mult ţine la cele primite de la soţia Gina şi fiica sa, Diana, studentă la ASE în Bucureşti.

„Ziua mea e în fiecare zi“

Şi constănţeanul Claudiu Giorson Belecciu e născut pe 29 februarie, în anul 1972. E un artist nonconformist, modelează nisipul. Anul acesta împlineşte 38 de ani şi nu-i pasă că 29 februarie nu se găseşte în calendarul din 2010.

„Ziua mea poate fi în fiecare zi, dacă am bani în buzunar“, spune Claudiu. Aniversarea şi-o sărbătoreşte şi pe 28 februarie şi pe 1 martie, ca să fie sigur că are timp să petreacă. „În acest an voi petrece cu prietenii mei, cu care lucrez, aşa că voi îmbina utilul cu plăcutul!“, spune Claudiu râzând.

„Mă consider specială“

Gabriela Bartock s-a născut tot pe 29 februarie, dar în anul 1992, aşa că şi-a sărbătorit ziua de naştere până acum doar de patru ori. Anul acesta face majoratul, însă, conform calendarului, nu va fi ziua ei.

„O serbez pe 28. Întotdeauna m-am simţit specială pentru că sunt născută pe 29 februarie“, spune tânăra. Gabriela e clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi e olimpică la limba şi literatura română, deşi e pe jumătate unguroaică. Se pregăteşte să devină medic stomatolog.

„Cei născuţi în această zi sunt unici şi speciali. Ei au un aer absolut ciudat de tinereţe, indiferent de vârsta pe care o au. Sunt copilăroşi, iubesc satisfacţiile simple. Nu sunt excentrici, sunt atraşi de profesiunile care  au legătură cu grijile oamenilor“, explică numerologul Milena Farcaş.

Citiţi în Adevărul de Seară Constanţa ce spune numerologul despre cei născuţi în data de 29!

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite