Constanţa: Ziua Naţională la Tropaeum Traiani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 12.000 de persoane sunt aşteptate mâine la ceremonie. La Adamclisi, oficialităţile vor depune coroane de flori, iar la Mangalia, localnicii sunt aşteptaţi în portul turistic la fasole cu cârnaţi.

În toate localităţile constănţene sunt organizate evenimente dedicate Zilei Naţionale, iar la Adamclisi, ceremonialul are loc la monumentul Tropaeum Traiani.

Aproximativ 12.000 de persoane sunt aşteptate să ia parte la eveniment, motiv pentru care 150 de jandarmi de la Gruparea Mobilă Tomis vor patrula prin zonă. Militarii vor asigura liniştea şi ordinea publică şi vor interveni în caz de forţă majoră.     

Locul în care se va desfăşura manifestarea va fi delimitată cu garduri metalice, iar în zonele de acces participanţii vor fi controlaţi corporal şi în bagaje, pentru a nu reprezenta niciun pericol pentru participanţi.

Programul artistic începe la ora 13.30 şi va fi susţinut de ansamblul Plaiuri Dobrogene, Viorica Macovei, Veta Biriş, Provincialii, Spitalul de Urgenţă, Costi Ioniţă, Andreea şi Andra. 

Sărbătoare şi la Mangalia

Ceremonialul pentru Ziua Naţională a României din Mangalia începe mâine dimineaţa în piaţa Monumentului Eroilor cu o festivitate organizată de militarii de la garnizoana. Ei vor depune coroane de flori în memoria eroilor care s-au jertfit pentru Marea Unire, iar de la ora 11.30, localnicii se vor putea înfrupta în Portul Turistic cu fasole cu cârnaţi, vin şi ţuică fiartă.

Autorităţile locale profită de sărbătoare şi doresc ca de Ziua Naţională a României să dea şi startul lunii cadourilor. Astfel, mâine, de la ora 17.00, în faţa Casei de Cultură se va inaugura iluminatul stradal montat pentru sărbători.

Tot pe 1 Decembrie a fost pregătit şi un spectacol folcloric cu Floarea Calotă, Ştefania Rareş, Elisabeta Turcu, Gheorghe Turda, Veta Biriş şi Alexandru Nicolciuc.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite