Constanţa: Zeci de apartamente din Tulcea, fără apă potabilă din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au rămas fără apă la robinete
Oamenii au rămas fără apă la robinete

Seria debranşărilor cu scandal continuă la Tulcea, acolo unde furnizorul de apă potabilă este la un pas de faliment.

SC Aquaserv SA are de încasat milioane de lei de la populaţie şi nu-şi poate achita obligaţiile către furnizori, având chiar conturile blocate de Direcţia de Finanţe.
De două zile SC Aquaserv SA  a lăsat fără apă curentă Asociaţia 58 de pe strada Podgoriilor. „Asociaţia are doar patru scări de bloc şi aici se înregistrează datoriile cele mai mari. Din această cauză, începând de luni a intrat toată asociaţia la debran¬şat. În acest moment, compania are anumite dificultăţi financiare pentru că avem de recuperat o sumă mare de bani de la toate asociaţiile de proprietari şi suma este de ordinul zecilor de miliarde”, a declarat directorul Sorin Zaharcu.

La rândul lor, oamenii rămaşi fără apă susţin că măsura debranşării este una abuzivă şi imorală, fiind afectaţi oameni cu plata la zi, bătrâni bolnavi şi copii. Zaharcu susţine că legea nu permite încheierea unor contracte direct cu proprietarii, aşa că, din păcate, asociaţia trebuie să sufere pentru câţiva rău-platnici.

 "Legea 241 pe 2006 specifică tipurile şi categoriile de abonaţi, iar acolo se specifică faptul că un astfel de contract de furnizare se încheie cu asociaţia de pro¬prietari şi nu cu fiecare familie în parte. Legea nu-mi dă voie să fac contracte individuale pe scară de bloc. Nu avem voie să încheiem contracte individuale pe un branşament comun. De la punctul de delimitare, respectiv contorul de branşament, care este ultima componentă a reţelei publice, instalaţia, până la fiecare apartament în parte, este comună şi după aceea, în cazul fiecărui apartament este instalaţie separată. Costurile şi întreţinerea se fac până în acel loc", a declarat directorul Aquaserv.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite