Constanţa: UPDATE / Peste 30 de şcoli au suspendat cursurile din cauza vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii şi profesorii nu au putut ajunge la cursuri
Elevii şi profesorii nu au putut ajunge la cursuri

Mai multe unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Constanţa au fost închise astăzi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Temperaturile scăzute şi viscolul care a pus stăpânire pe judeţul Constanţa a închis numeroase şcoli şi a micşorat programul multora.

UPDATE Ora 12.30  Un număr de 67 de unităţi de învăţământ din judeţul şi municipiul Constanţa şi-au suspendat sau au redus programul elevilor pentru ziua de astăzi. Din totalul acestora, 35 au decis să nu intre deloc la cursuri, ziua de azi urmând să fie recuperată într-o altă zi.

La Liceul Teoretic George Călinescu sunt prezenţi la cursuri la ora actuală aproximativ 30% din elevii claselor a XI-a şi a XII-a, iar şapte profesori navetişti nu s-au putut prezenta la cursuri. Drept urmare, conducerea unităţii a hotărât modificarea programului de la 50 de minute la 40 de minute, cu pauze de cinci minute.

Alţi 12 profesori de la Liceul Teoretic Anghel Saligny din Cernavodă nu au reuşit să ajungă la ore în această dimineaţă, motiv pentru care conducerea a solicitat suspendarea cursurilor începând cu ora 11.00.

Ore de 30 de minute

Consiliul de administraţie al Şcolii cu clasele I-VIII  a decis scurtarea programului de lucru, de la 50 de minute la 30 de minute şi pentru ziua de mâine, pe motiv că au elevi şi cadre didactice care fac naveta.

Cursuri suspendate pentru schimbul II

La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân au luat parte la cursuri doar 40% din elevii de la liceu şi 30% din elevii de la gimnaziu. Directorul unităţii, Vasile Nicooară a declarat că şase profesori nu se pot prezenta la cursuri  fiind din afara localităţii şi că va suspenda cursurile elevilor din schimbul II, începând cu ora 13.30.

Vacanţa elevilor s-a prelungit cu încă o zi. Elevii mai multor unităţi de învăţământ nu au mers astăzi la şcoală din cauza vremii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost anunţat astăzi de numeroase instituţii că nu pot începe cel de-al doilea semestru şcolar din cauza faptului că atât elevii, cât şi profesorii nu pot ajunge la cursuri.  Directorul Grupului Şcolar Cobadin, Olguţa Papa a declarat că orele de curs au fost suspendate.

La Grupul Şcolar Cogealac şi Şcoala de Arte şi Meserii din Ciocarlia de Jos conducerea unităţii a adoptat un program scurt: ora de 45 de minute şi pauza de cinci minute. Şcoala Fântânele a suspendat cursurile de la nivel gimnazial, cursanţii celorlalte cicluri, respectiv primar şi preşcolar învăţând  mai puţin  (ora de 45 minute şi pauza de cinci minute).

Şi şcolile Adrian V. Rădulescu din Murfatlar, Şcoala din Piatra, Şcoala cu clasele I-VIII George Enescu din Năvodari, Şcoala cu clasele I-VIII General Scărişoreanu, Şcoala I-IV Casicea au suspendat cursurile.

Program normal la Ghindăreşti

La Şcoala cu clasele I-VIII Ghindăreşti programul se desfăşoară normal, cadrele didactice din localitate suplinind personalul navetist. În schimb, la Şcoala din Crucea, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cadrele didactice şi elevii nu au putut ajunge la şcoală şi cursurile au fost suspendate.
Directorul unităţii, Maria dumitrescu a declarat că ziua va fi recuperată pe data de  6 martie.

Cel mai scurt program îl au elevii de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu şi de la Grupul Şcolar Cumpăna. Conducerea unităţii a decis ca astăzi ora  să aibă 40 de minute, iar pauza cinci minute.

Datorită condiţiilor meteo nefavorabile, dar şi a faptului că majoritatea cadrelor didactice din şcoală sunt navetiste, la Şcoala cu clasele I-VIII din  Nisipari s-a luat măsura suspendării cursurilor, urmând ca ziua de azi să fie recuperată.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Elena Buhaev a declarat că în Constanţa elevii au început cursurile, singurii care au anunţat că le-au venit elevii foarte puţini fiind cei de la Şcoala nr. 14.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite