Vor fi amplasate mai multe radare pe DN 2A Hârşova – Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii vor să reducă impactul negativ pe care traficul greu îl are asupra locuințelor situate pe DN 2A Hârșova - Constanța, drumul pe care s-a deviat traficul greu de pe Autostrada Soarelui. Oamenii legii îi vor amenda pe şoferii care îşi conduc mastodonţii cu viteză.

Edilii din Hârşova, Crucea, Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu şi Ovidiu, cele cinci localități constănțene tranzitate de DN2A, s-au întâlnit cu prefectul judeţului pentru a discuta despre problemele pe care le întâmpină din cauza devierii traficului greu.

În urma discuţiilor, concluzia la care s-a ajuns a fost că locuinţele oamenilor sunt la un pas de a se prăbuşi din cauza TIR-urilor care circulă cu viteză foarte mare. Soluţia pe care autorităţile judeţene au găsit-o a fost aceea de a suplimenta numărul aparatelor radar pe toată porţiunea DN 2A Hârşova – Constanţa, rutierişii îşi vor suplimenta

„Am decis să suplimentăm echipajele rutiere pe DN2A şi vom monitoriza situaţia pentru a vedea care sunt rezultatele“, a declarat comisarul şef Constantin Dancu, şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Primarii dau vina pe drumuri

Edilii au reclamat însă că nu numai viteza şoferilor de TIR le face casele localnicilor să se prăbuşească, ci și starea proastă a drumurilor. „Drumurile sunt denivelate şi, în momentul în care maşina trece pe şosea, se produc vibraţii ce afectează locuinţele“, a explicat Valer Iosif Mureşean, primarul comunei Mihai Kogălniceanu.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite