Constanţa: UPDATE Viscolul a pus stăpânire pe judeţ. Aproape 30 de şcoli au suspendat cursurile FOTO / VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În oraş se circulă în condiţii de iarnă
În oraş se circulă în condiţii de iarnă

Codul galben de viscol şi ninsoare, care a intrat în vigoare aseară la ora 20.00, a adus iarna în Dobrogea şi Bărăgan. Ninge viscolit, iar vântul are o viteză de 60 de kilometri pe oră.

UPDATE ora 20.05 Specialiştii de la Infotrafic avertizează conducătorii auto să evite Drumul Naţional 22A, care leagă Tulcea de Hârşova. Pe o porţiune de câţiva zeci de kilometric s-au format suluri de zăpadă care depăşesc 50 de centimetri. Cu dificultate se circulă în continuare pe drumul spre Negru Vodă, unde înălţimea stratului de zăpadă a depăşit deja 15 centimetri.

UPDATE 15.40 -
Ninsoarea s-a oprit în judeţul Constanţa în urmă aproape jumătate de oră. Traficul este în continuare îngreunat din cauza zăpezii de pe carosabil.

UPDATE 14.15 - Mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au suspendat astăzi cursurile din cauza vremii nefavorabile. Este vorba despre 30 de şcoli care au întrerupt cursurile pentru toată ziua, iar alte 9 unităţi de învăţământ au avut astăzi program redus. Elevii de gimnaziu din Valea Dacilor şi-au desfăşurat cursurile la Şcoala Mircea Dragomirescu din Medgidia.

UPDATE 13.05 - Traficul rutier pe DN38 Negru Vodă - Techirghiol şi DN39 Mangalia - Vama Veche a fost reluat. Se circulă însă în condiţii de iarnă. La această oră nu mai sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia blocată în judeţul Constanţa.

UPDATE 12.00 -
Comandamentul de iarnă al Primăriei Constanţa roagă conducătorii auto, care nu au maşinile echipate pentru iarnă, să folosească mijloacele de transport în comun pentru a limita, pe cât posibil, deplasarea în trafic pentru a permite utilajelor de deszăpezire să-şi desfăşoare activitatea.
De asemenea, conducătorii auto sunt rugaţi să nu parcheze în zonele de acţiune ale utilajelor de deszăpezire (paralel cu marile bulevarde), pentru a nu le îngreuna activitatea.

Primăria acţionează cu 48 de utilaje de deszapezire: gredere, vole, lame, autospeciale cu braţ ridicător, autobasculante cu braţ articular şi greifer, sărăriţe pentru împrăştierea materialului antiderapant (amestec de fulgi de clorură de calciu şi nisip).

UPDATE 11.40 -
Traficul rutier din Piaţa Ovidiu a fost deblocat în urmă cu puţin timp. Un utilaj de deszăpezire a curăţat zona şi, în continuare, se circulă în condiţii de iarnă.

UPDATE 11.35 - Punctul de trece al forntierei Vama Veche este închis din cauza consiţiilor meteo. Prin punctele de la Ostrov şi Negru Vodă se poate ajunge în Bulgaria, dar conducătorii auto sunt avertizaţi că la vecini vremea este şi mai rea.
Patru TIR-uri şi 40 de autoturisme sunt blocate pe DN 38, care face legătura între Constanţa şi Negru Vodă. Zecile de autoturisme au rămas blocate la intrarea în localitatea Techirghiol.
Spre Cumpăna se circulă cu dificultate, la fel şi pe DN 22 spre Tulcea, iar între Mangalia şi Albeşti drumul este închis. Situaţia se agravează şi spre Ovidiu şi Valu lui Traian.

UPDATE 11.15 - Pe două drumuri naţionale din judeţ nu se mai circulă. Pe DN 39, între localităţile 2 Mai - Vama Veche şi pe DN 38 spre Negru Vodă circulaţia este blocată din cauza sulurilor de zăpadă. De jumătate de oră, traficul rutier în Piaţa Ovidiu este blocat. Un autoturism care circula dinspre port spre centru a rămas blocat în zăpadă şi a blocat circulaţia în zonă. Niciun utilaj de deszăpezire nu a curăţat şoseaua, în ultimele 30 de minute, în peninsulă.

UPDATE 9.40 - Proba practică pentru obţinerea permisului auto a fost suspendată din cauza viscolului. Prefectura Constanţa a dispus întreruperea probei pentru astăzi, urmând a fi reluată când condiţiile de circulaţie o vor permite.

UPDATE 9.20 -
Aproape 7 autobuze care circulă pe linia 102 Pescărie/Faleză Nord - Depou tramvaie au rămas blocate, în această dimineaţă, la baza Podului Cumpenei. Mijloacele de transport în comun nu au putut urca pe pod din cauza gheţii de sub stratul de zăpadă de pe carosabil.

UPDATE 8.50 - Incident neplăcut pe aeroport: Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu este deschis operaţiunilor, dar în condiţii de iarnă. În cursul dimineţii, la ora 6.38, o aeronavă a companiei Lufthansa ce venea din direcţia Tbilisi (Georgia) cu destinaţia Munchen (Germania), cu 89 pasageri la bord, a aterizat de urgenţă pe aeroport din cauza unui pasager care a acuzat dureri în piept în timpul zborului. După aterizare, pasagerului i s-a acordat primul ajutor de către medicii de pe aeroport, starea sa stabilizându-se. Acesta a fost diagnosticat cu o angină pectorală.

Ulterior a fost preluat de către o ambulanţă şi dus la Spitalul de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii.

Aeronava urmează să decoleze către destinaţia iniţială la ora 09.18.

VIDEO Codul galben de viscol şi ninsoare a început cu şase ore mai devreme la Constanţa

UPDATE 7.20 Probleme deosebite nu au fost înregistrate din cauza ninsorii. Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ. În municipiul Constanţa, utilajele au intervenit pe parcursul nopţii pentru a înlătura zăpada de pe carosabil, astfel încât, în momentul de faţă, se circulă în condiţii bune pe toate străzile.
Aseară, ningea liniştit
Spre dimineaţă, viscolul s-a intensificat

Porturile de la Marea Neagră au fost închise încă de aseară, în jurul orei 20.00. Toate activităţile portuare au fost suspendate şi vor fi realute abia când vizibilitatea o va permite, iar vântul va scădea în intensitate.

Se circulă în condiţii de iarnă pe toate străzile din oraş
Utilajele de deszăpezire au circulat toată noaptea pe străzi

Codul galben emis de meteorologii expiră diseară, la ora 18.00.

Aseară, ningea liniştit
Spre dimineaţă, viscolul s-a intensificat
Se circulă în condiţii de iarnă pe toate străzile din oraş
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite