Constanţa: Violeta Dermengea este profesoară pentru copii şi părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este fondatoarea centrului de educare permanentă Plus One, unde copiii învaţă limba engleză, iar părinţii îşi perfecţionează cunoştinţele.

Violeta Betrice Dermengea este profesoară de engleză şi crede că pasiunea de a-i învăţa pe cei din jur vine din dragostea pentru oameni. Primul său loc de muncă a fost grădiniţa „Tom şi Jerry“. De aici are cele mai multe aminitiri, mărturiseşte profesoara.

„Este o plăcere să-i formezi şi să-i înveţi pe cei mici noţiunile elementare. Copiii îmi sunt dragi şi mă bucur că le pot ghida primii paşi spre o limbă străină“, spune Violeta. A continuat să predea la Liceul Teoretic George Călinescu, unde a profesat timp de 7 ani.

Nemulţumită de domeniul public, Violeta Dermengea s-a orientat către cel privat. „Am ales să renunţ la învăţământul de stat pentru că am  simţit că îmi limitează opţiunile, vreau mai mult şi simţeam că nu pot face tot ceea ce îmi doream“, a explicat profesoara.

Deşi în prezent lucrează în sistemul particular, Violeta nu şi-a schimbat deloc activitatea. Ea predă acum la centrul de educare permanentă „Plus One“, unde este şi membru fondator. „Este indicat să ne întoarcem în copilărie. Când găseşti copilul din fiecare individ este mult mai uşor să-ţi faci meseria, eu am un suflet de copil “, a mai spus ea.

Plăcerea de a lucra cu oamenii


Violeta a mărturisit că îi place în egală măsură să lucreze cu preşcolari, adolescenţi, dar şi adulţi. Deşi are o vastă experienţă în domeniu, ea recunoaşte că i se întâmplă deseori să aibă emoţii atunci când ajunge la clasă, în faţa elevilor. „Emoţiile fac parte din noi, sunt fundamentul fiinţ ei umane. Ele trebuie mereu stimulate“, mărturiseşte profesoara. 

Viaţa la „Plus One“


La sfârşitul lunii tecute, profesoara a reuşit să-şi îndeplinească o mare dorinţă - aceea de a deschide un centru de educare permanentă, dedicat tuturor categoriilor de vârstă. La „Plus One“ se predă limba engleză, iar copiii au ocazia de a-şi pregăti temele de a doua zi pentru şcoală, întrucât centrul funcţionează în regim after school. În acest timp, părinţii pot să-şi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză.

„Aici sunt oameni care mă cunosc şi care au avut încredere în mine şi în ideea mea, nu aş fi putut să-mi îndeplinesc visul fără sprijinul lor şi fără experienţă. Am pus mult suflet în acest centru şi sper să iasă totul aşa cum mi-am dorit. Promit să nu-i dezamăgesc şi să nu mă opresc aici“, spune zâmbind profesoara.

Ea recunoaşte că la bază este o mare visătoare şi se declară veşnic îndrăgostită de operele lui Nichita Stănescu şi Ana Blandiana.

Citiţi mai multe în !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite