Constanţa: Vin bisericesc scos la vânzare de Arhiepiscopie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Tomisului a scos pe piaţă, de preferat pentru export, o cantitate impresionantă de vin, de calitate superioară.

Anunţul a fost făcut  pe pagina de internet a instituţiei. Cantitatea de vin scoasă la vânzare este de-a dreptul impresionantă: 465.000 de litri de vin din diferite soiuri şi ani de producţie. Licoarea, aşa cum precizează anunţul, este depozitată în condiţii propice în cramele Complexului Viticol de la Ferma Nazarcea.

Soiuri de vin

Arhiepiscopia Tomisului are în proprietate vinuri cu an de producţie 2002. Este vorba despre o cantitate disponibilă în stoc de 120.000 de litri de Riesling italian şi 120.000 de litri de Sauvignon blanc.
Din producţia anului 2003, din crama de la Nazarcea au fost scoşi la vânzare 105.000 de litri de vin Muscat Ottonel, 120.000 de litri de vin din soiul Sauvignon Blanc. Cea mai mică rezervă scoasă la vânzare este cea de Merlot roşu, cantitatea disponibilă fiind de 80.000 de litri.

Taina preţului

Reprezentanţii Arhiepiscopiei au refuzat să facă precizări despre această tranzacţie, dacă este vorba despre surplus sau valorificare a rezervelor din cauza necesităţii fondurilor. De asemenea, preoţii nu au oferit nicio informaţie referitoare la preţul de vânzare al vinului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite