Constanţa: UPDATE Vezi aici cum se negociază o şpagă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii şi-au negociat „dreptul“ în casa denunţătorului
Inspectorii şi-au negociat „dreptul“ în casa denunţătorului

Doi inspectori de la Finanţe au cerut 2.000 de euro mită ca să nu-l dea pe un patron din Cumpăna pe mâna Poliţiei. Costel Bafan şi Adrian Cimpoaie au ţinut la „preţ“ explicându-i denunţătorului Jean Barbu că plăteşte un preţ mic în schimbul libertăţii sale.

UPDATE ORA 15.20 Magistraţii au emis pe numele celor doi inspectori mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Doi inspectori ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice au fost reţinuţi aseară de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. „Cei doi au fost prinşi în flagrant delict în timp ce încasau 2000 de euro ca să nu-i întocmească dosar penal denunţătorului, pentru anumite nereguli descoperite cu privire la efectuarea unui transport în Bulgaria“, a declarat Teodor Niţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Costel Bafan şi Adrian Cimpoaie, funcţionari ai Compartimentului Schimb de Informaţii Internaţionale, fuseseră trimişi la control, la cererea statului bulgar.

Certat că i-a amânat cu mita

Inspectorii au încasat 2000 de euro chiar în casa lui Jean Barbu, administratorul SC Transport şi Construcţii Crisiri SRL din Cumpăna, fără să ştie că în camera alăturată de aflau ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Constanţa, care filmau întreaga scenă. Ei descoperiseră că acesta a efectuat transporturi în ţara vecină însă nu a înregistrat activitatea în evidenţa contabilă, pentru a nu plăti impozite.

Inspectorii ANAF îi ţin o adevărată predică lui Barbu, după ce acesta le-a cerut un răgaz de câteva ore ca să adune banii pentru a-i mitui: „Ai fost extrem de neserios. Trebuia să zici: atâta am, restul mâine (...) E puţin, e extrem de puţin. Suntem şi noi aşa că nici tu nu eşti cel mai mare...Dar ce ai făcut tu se pedepseşte cu închisoarea de la doi la opt ani“, îl dojeneşte Cimpoaie pe administrator.

„Poţi să îţi spun că ai primit cadou de sărbători libertatea. A venit Moş Crăciun la tine. La modul cel mai serios îţi spun“, îi spune Cimpoaie lui Barbu în momentul în care acesta scoate banii. Discuţia ia o turnură halucinantă.

Citiţi mai multe în de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite