Constanţa: Vestigii arheologice nepreţuite ţinute printre murături!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căutătorii de comori folosesc detectoare performante
Căutătorii de comori folosesc detectoare performante

Percheziţiile făcute ieri la căutătorii de comori din judeţul Constanţa s-au soldat cu o captură impresionantă de vestigii arheologice de o valoare inestimabilă. Poliţiştii au găsit adevărate tezaure ascunse în cele mai inedite locuri.

Căutătorii ilegali de comori din sudul judeţului au primit o lovitură grea: poliţiştii le-au descins în locuinţe şi le-au confiscat obiectele dezgropate din siturile arheologice de lângă Limanu şi 2 Mai. Poliţiştii constănţeni au făcut 15 percheziţii la domiciliile celor pe care îi suspectau că se ocupă cu aşa ceva şi două controale la magazine de antichităţi. La final au plecat cu o pradă bogată: 1.800 de piese, de o valoare necunoscută încă, majoritatea fiind monede din bronz şi aur.



Comorile au fost găsite în gospodăriile săpătorilor, ascunse în cele mai tăinuite locuri: sub paturi, în borcane, în cutii ba chiar şi printre murături. „Unii le ţineau în recipiente cu apă ca să se ia pământul de pe ele, să le poată curăţa şi vinde“, a declarat comisarul şef Gheorghe Lupşe, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Totodată au fost descoperite şi detectoare de metale performante şi săpăligi folosite la dezgroparea vestigiilor.
Toate obiectele au fost confiscate şi vor fi predate în custodie Muzeului de Istorie şi Arheologie Constanţa.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite