Constanţa: Veronica Nicolae a vizitat ţări de pe trei continente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A vrut să vadă cât mai multe locuri din întreaga lume
A vrut să vadă cât mai multe locuri din întreaga lume

Acum este în căutarea unui sponsor care să o ajute să îşi publice într-o carte impresiile pe care le-a acumulat pe perioada pelerinajelor pe glob.

Consideră că Dumnezeu i-a oferit o răsplată tardivă, dar unică, de a călători în întreaga lume şi odată ce a fost fermecată de ceea ce a văzut nu a mai putut renunţa.

„Niciodată nu este târziu să colinzi lumea, călătoria de cunoaştere este cel mai bun lucru dintr-o viaţă“, spune Veronica Nicolae.

Este profesoară de Limba română şi a împlinit 72 de ani pe când se afla în Thailanda, pe malul fluviului Mekong. A început să călătorească din anul 2002 şi de atunci a ajuns în ţări de pe trei continente.

Impresionată de piramidele egiptene

A fost în Siria, Iordania, Liban, Mexic, Cuba, Thailanda, Vietnam, Egipt sau Cambodgia, dar şi în Insula Creta, iar unul dintre Revelioane l-a petrecut în Antalia.

„Am fost impresionată de piramidele egiptene şi civilizaţia maiaşă. În ultima excursie am făcut cunoştinţă cu budismul, hinduismul şi confucianismul. Am descoperit că asiaticii sunt civilizaţi şi am aflat că Thailanda mai înseamnă şi ţara zâmbetelor“, mărturiseşte profesoara. Şi-a dorit să vadă India şi China şi până la urmă a ajuns în Indochina.

„Prima fugă de acasă“

În călătoriile sale pe mai multe continente a reuşit să facă peste 700 de fotografii digitale şi a luat hotărârea de a împărtăşi prin scris tot ceea ce a aflat şi a învăţat.

„Am scris două volume de vreo 500 de pagini şi sper să le public. Primul volum se numeşte «Prima fugă de acasă», care a fost o realitate la vârsta de 5 ani când am plecat din Basarabia, şi aştept să închei fuga de acasă cu întoarcerea în Basarabia, pe care nu am mai vizitat-o din 1944“, mai spune profesoara.

Scrierile sale sunt un fel de justificare, dar şi o inspiraţie după ceea ce a redat şi Marin Sorescu în lucrarea „Unde fugim de acasă“.

Primul volum redă impresiile din Europa, Asia şi Africa, iar al doilea din Mexic, Cuba şi Indonezia. Dorinţa cea mai mare este acum să găsească un sponsor. Pentru a-şi publica volumele are nevoie de 10.000 de lei.

Îşi doreşte să se adreseze celor care au venituri mici, dar care sunt dornici să afle şi alte lucruri din lumea întreagă.

Nopţile albe în Leningrad

Drumurile Veronicăi Nicolae au ajuns şi în Moscova şi Kiev, iar în Leningrad a văzut nopţile albe, un fenomen produs de aurora boreală. „Ceea ce am văzut este egal cu mai multe facultăţi: geografie, istorie, cultură şi civilizaţie“, consideră profesoara.

A învăţat că Salsburg este oraşul sării, Strasbourg este al străzilor şi s-a îndrăgostit de budism, dar ori de câte ori revine acasă merge întotdeauna la bisericuţa din parcul Tăbăcărie, un alt loc care o fascinează şi o linişteşte.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite