Constanţa: Vasile Tănase, dansatorul care vrea să fie militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ansamblul „Prietenia“ din Mihail Kogălniceanu a câştigat şase premii. Cel mai drag este locul II la festivalul „Vara pieleşteană“ de la Craiova.

Drumul lui Vasile către dans a fost deschis de către Salavat Nelişan, diriginta lui. Profesoara de Limba română a anunţat la clasă că se fac preselecţii pentru ansamblul „Prietenia“. Curios din fire, Vasile  a hotărât să-şi încerce norocul şi din fericire a fost selectat.

„Îmi place foarte mult ceea ce fac. La început aveam mari emoţii ori de câte ori urcam pe scenă, acum m-am obişnuit“, rememorează artistul.

„Nu respect obiceiurile“

Elevul pune un strop de dragoste în fiecare spectacol, indiferent de importanţa sa. Despre obiceiurile românilor  însă, nu poate spune acelaşi lucru.

„Nu am un spectacol preferat. Toate au fost frumoase în felul lor. Eu dansez cu aceeaşi placere de fiecare dată. Obiceiurile noastre nu le respect însă, sunt frumoase, mai ales cele din preajma sărbătorilor, dar nu prea ţin cont de ele “, recunoaşte tânărul.

Deşi este dansator, Vasile ascultă muzică foarte rar. „Nu prea ascult muzică, prefer să mă uit la filme şi să mă joc pe calculator. Îmi plac în mod deosebit comediile şi jocurile de acţiune“, a mai spus Vasile.

Artistul este foarte serios în privinţa repetiţiilor şi face tot posibilul să nu lipsească niciodată. „Sunt obligatorii repetiţiile, dar mai sunt şi excepţii când suntem învoiţi. Eu fac tot posibilul să ajung, chiar dacă am treabă. Nu îmi place să lipsesc“, a mărturisit elevul.

Dacă nu ar fi ales dansurile, Vasile s-ar fi orientat către fotbal sau baschet, fiind o fire activă, pasionată de sport.

Instructor şi militar

Timpul dansatorului este ocupat de şcoală, casă, dansuri, calculator şi prieteni. Studiul rămâne însă pe primul plan. „Mă pregătesc pentru admitere. Vreau să intru la Şcoala Militară de Subofiţeri de la Mangalia. De la anul, vreau să fac şi Şcoala de Arte Populare. Nu-mi neglijez însă nici prietenii, ies cu băieţii când am timp, seara de obicei şi mergem la un suc, în parc sau la meci“, a completat elevul.

În afară de cariera militară, Vasile visează să devină instructor de dans. El işi doreşte să ducă tradiţia mai departe, învăţându-i şi pe alţii tainele dansului popular.

„Cred că aş fi potrivit pentru această meserie, am foarte multă răbdare. Eu m-am ocupat şi de colegii mei noi care nu ştiau să danseze. Eu i-am ajutat să înveţe“, povesteşte zâmbind artistul.

În tot acest timp, cea mai importantă persoană din viaţa lui Vasile Tănase a fost tatăl său. Tânărul are o relaţie deosebită cu părintele său, despre care spune că l-a susţinut necondiţionat în orice privinţă.

Citiţi mai multe în  !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite