Constanţa: Vărul lui Dodi Al-Fayed trăieşte la Constanţa de şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emad Salem ţine pe birou fotografia cu Dody
Emad Salem ţine pe birou fotografia cu Dody

Emad Salem spune despre vărul său, cel care a răpit inima prinţesei Diana, că asculta multă muzică clasică, citea cărţi istorice şi avea două camere pline cu haine

De profesie medic stomatolog, Emad Salem a ales să se reprofileze în domeniul comerţului de cherestea. După ce a terminat facultatea în Egipt, timp de doi ani şi-a exercitat meseria acasă, în Alexandria, şi alţi patru ani în Londra. Apoi, a venit în România, în Bucureşti. Nu i-a plăcut oraşul. A venit apoi în Constanţa, unde de mai mulţi ani, prin firma sa, Interasco Timber SRL, exportă cherestea în Cipru, Liban, Arabia Saudită şi, fireşte, Egipt.

„Constanţa îmi place foarte mult. Este port la mare, aşa cum este şi oraşul în care eu m-am născut. Sunt Rac şi îmi place foarte mult apa“, spune el. Consideră că dacă eşti corect şi îţi plăteşti taxele la stat nu are de ce să nu-ţi fie bine.

Vacanţă în palatul din Agami

În biroul lui de la Constanţa stă, la loc de cinste, alături de poza soţiei Dina şi a băieţelului Karim (Cel generos), o fotografie făcută în urmă cu peste 20 de ani. Sunt cei doi veri: Dodi şi Emad. Doi tineri spilcuiţi, cu mustăţi groase, aşa cum e la modă. E vacanţă. Nu au griji. Familiile au avut grijă de asta! Fumează trabucuri şi se uită alene în camera foto care vrea să surprindă momentul. Era o vreme în care tânărul Dodi nici măcar nu visa că o poate atinge pe prinţesa Diana. Tânărul se mulţumea doar cu compania domnişoarelor cu taţi bogaţi, care îşi trimiteau odraslele în staţiunea Agami, din ţara piramidelor. Agami, spune Emad Salem, e o staţiune rezidenţială. Familia lui Dodi îşi construise acolo un „palat“.

Americanul Dodi

Producătorul de film Dodi Al-Fayed provenea dintr-o familie modernă, unde femeile nu poartă văl pe faţă. Mama lui, Samira, a patronat mai mulţi ani o revistă despre modă şi despre societate. Deşi nu era străin de lumea jurnalisticii, Dodi se supăra foarte tare când presa scria despre el şi familia lui. Tânărul se îmbrăca cu haine la modă. Prefera moda americană. Avea nevoie de două încăperi ca să-şi depoziteze garderoba: una era plină cu haine şi cealaltă cu încălţări. Tot americane, fireşte.

Religia nu era un obstacol

Când Dodi şi-a cunoscut prinţesa inimii, pe Diana, familiei nu i-a fost uşor. I-a deranjat mai tare faptul că fiul lor de 42 de ani avea să se căsătorească cu o femeie care mai fusese măritată şi care avea doi copii decât că Diana avea altă religie. „La noi, religia ne permite să ne căsătorim cu creştine, musulmane, jidane şi fiecare poate să-şi păstreze religia lui“, spune Emad Salem. Pe Diana a văzut-o o singură dată, într-un magazin. „Era foarte frumoasă şi elegantă“. A rămas şi el, ca toţi bărbaţii care au putut-o admira pe Lady Di: muţi de uimire.

Emad l-a mai văzut pe Dodi cu o lună înainte de fatidica zi de 31 august 1997, când verişorul lui a murit împreună cu prinţesa Diana, într-un tragic accident auto care a şocat întreg mapamondul. Totul a avut loc într-un pasaj din Paris.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite