Constanţa: Vanessa Culeafă - gimnastă ambiţioasă şi cântăreaţă pasionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este înscrisă la Clubul Sportiv CS Farul unde face gimnastică aerobică, iar munca ei a fost răsplătită în ultima perioadă cu multe medalii şi cupe.

Recunoaşte că a fost timidă atunci când a început să facă gimnastică ritmică, dar avea doar vârsta de trei ani şi două luni. „M-am mobilizat apoi, dar am preferat să aleg gimnastica aerobică pentru că este mult mai dinamică spre deosebire de cea ritmică, unde  mişcările sunt mai graţioase“, spune Vanessa. Decizia a luat-o la vârsta de 7 ani, iar antrenamentele pe care s-a concentrat au început să îi aducă şi succese.

Deşi la prima vedere pare o fetiţă firavă, puterea şi dorinţa de a obţine perfomanţă a Vanessei înving. Ştie să zâmbească şi are un farmec în priviri care arată optimismul unui copil aflat la început de drum spre performanţă.

A făcut dans modern, unde a obţinut primele locuri la festivalul naţional de dans modern Focşani cu trei stiluri de dans diferite. A fost nevoită apoi să renunţe la dans pentru că a fost trecută de la grupa gimnastică începători la grupa de gimnastică de performanţă Junior 3 şi nu mai făcea faţă antrenamentelor.

Multe premii   

Anul trecut, munca şi antrenamentele îndelungi şi făcute cu seriozitate i-au adus şi lauri. A urcat pe podium pe primul loc la Cupa Cetăţii Deva la proba de grup şi a curs cu premii întâi la Cupa Farul, Cupa României, iar în iunie 2009 a primit distincţia de campioană naţională tot la proba de grup. Clubul Farul, acolo unde activează la secţia de gimnastică aerobică, este condus de Ilie Floroiu cel căruia gimnasta consideră că i se datorează succesele pe care le are.

La fel de mult vrea să le mulţumească antrenoarelor Cristina Spânu, Cristina Marin şi Nicoleta Dediu. Lista celor pentru care are mulţumiri poate continua cu directorul şcolii 29, Ana Mihu, învăţătoarele Renata Rădulescu şi Mariana Negrilă, dar şi dirigintei Carmen Badea.

„Nu pot să fiu cuminte“

Lui Teo Rădulescu, profesorul Vanessei, i se datorează reuşitele artistice pentru că micuţa gimnastă are şi talent la cântat. A obţinut premii la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Steluţele Mării 2009“, iar la Lubiana (Slovenia), la Eurovisionul Şcolar 2009 a primit premiul pentru cea mai bună prestaţie vocală şi coregrafică cu melodia „Nu pot să fiu cuminte“ compusă de Maria. Trupa ei se cheamă Sport&Stage şi mai are alături două colege de la gimnastică aerobică, alte două micuţe campioane cu multe medalii, Lorena Tincu şi Andreea Scânteie care sunt dansatoarele Vanessei.

Şi cum o cântăreaţă are turnee şi se face cunoscută prin spectacole, gimnasta s-a implicat şi într-un alt proiect prin care în fiecare duminică le cântă copiilor din satele din judeţ.

Vanessa recunoaşte că munceşte mult, dar în acelaşi timp cu sprijinul părinţilor săi ştie că doar aşa va obţine locuri fruntaşe. Îşi doreşte ca „gimnastica şi muzica să fie asul din mâneca sa“, o gândire matură pentru o copilă care se află la început pe drumul spre performanţă, iar rezultatele pe care le are deja arată că şi-a ales calea.

Citiţi ce alte pasiuni mai are tânăra gimnastă în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite