Constanţa: Vând lenjerie să nu moară de foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comerciantele sunt două septuagenare care stau cu chirie şi îşi suplimentează astfel pensiile foarte mici. Două pensionare se postează de la primele ore ale dimineţii în faţa Policlinicii nr. 1 şi vând diferite obiecte de îmbrăcăminte pentru a-şi putea asigura traiul de pe o zi pe alta.

Rada Grozea şi Maria Ştefan sunt două bătrânele care încearcă să-şi scoată un ban în plus din vânzarea a diferite obiecte de îmbrăcăminte. Una vinde lenjerie intimă pentru care cere sume modice.

Spre exemplu, pentru o pereche de şosete bătrânele cer trecătorilor un leu, un maiou costă patru lei, iar cea de-a doua vinde numai lenjerie de corp şi brâuri pe care le dă cu sume la fel de mici. „Lumea vine şi pleacă repede pentru că nu are bani. Nu reuşim să vindem cine ştie ce“, spun femeile.

Se aprovizionează din Bulgaria


Pensionarele cumpără marfa tocmai de la Silistra pentru că pot achiziţiona produsele mai ieftin ca-n România. Problema este că le lipseşte clientela. „Astea le am de două luni şi tot nu s-au vândut. Înainte găseam mai mulţi cumpărători. Rudele celor din spital mai veneau şi mai cumpărau câte ceva“, a declarat Maria Ştefan (74 de ani). Ea spune că dacă avea o pensie mai mare stătea acasă şi nu mai era nevoită să stea-n frig şi să vândă şo-sete şi alte chestii. „Am o pensie de 250 de lei pentru că am lucrat numai de sezon în Mamaia şi atât mi s-a calculat“, povesteşte septua-genara.

„Stau în stradă ca să supravieţuiesc“

La rândul ei, Rada Groza (70 de ani) spune că şi-a pierdut casa înainte de revoluţia din 1989 şi că acum este nevoită să se descurce cu o pensie de 350 de lei. „Trebuie neapărat să stau în stradă şi să încerc să scot un ban în plus pentru că altfel nu am cu ce să plătesc chiria şi nu am ce pune pe masă“, spune bătrâna.

Şi Maria Ştefan stă tot cu chirie, pentru că în urmă cu aproximativ 20 de ani a luat cu împrumut 200 de dolari de la ţigani şi pentru că nu ştie să citească a fost păcălită să semneze nişte documente şi aşa a rămas pe drumuri.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite