Constanţa: Universitatea Ovidius scoate la concurs 10.000 de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Ovidius şi Academia Navală se pregătesc deja pentru admiterea din acest an. Oferta va fi prezentată luna viitoare. Conducerea instituţiei de învăţământ superior a solicitat Ministerulului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului un număr de 9.944 de locuri, din care 3.250 sunt la forma de învăţământ fără taxă, iar 6.694 de locuri la cu taxă.

Absolvenţii claselor a XII-a îşi pot forma deja o părere vizavi de specializările scoase la concurs în cadrul manifestării Zilele Porţilor Deschise din perioada 19- 21 martie, când universitatea îşi va prezenta oferta educaţională.

„În prezent, se pune accent pe ceea ce iese din universitate, cum se încadrează absolvenţii în câmpul muncii“, a precizat rectorul universităţii, prof. univ. dr. Victor Ciupină.

Spaţii noi de învăţământ

Pentru ca tinerii să beneficieze de condiţii cât mai bune de cazare, precum şi de spaţii moderne pentru a studia, universitatea va demara peste o lună şi jumătate lucrările la un alt corp de clădire, care este destinat studenţilor de la facultăţile de Farmacie, Medicină Dentară, Psihologie şi Arte. Este vorba despre două clădiri situate pe malul lacului Siutghiol, cumpărate de unitatea de învăţământ în urmă cu câţiva ani de la Societatea Petromin.

Aici vor fi amenajate până în toamnă o aulă pentru susţinerea cursurilor, săli de seminar şi mai multe amfiteatre. „În momentul de faţă avem structura de rezistenţă realizată în proporţie de 70%, tocmai de aceea costurile nu vor fi la fel de mari ca în cazul modului 1 şi 2 din campusul universitar“, a declarat rectorul. În plus, studenţii facultăţilor constănţene vor beneficia de încă o cantină modernă unde să poată mânca.

Admiterea la Academia Navală în data de 14 iulie

Şi Academia Navală Mircea cel Bătrân se pregăteşte pentru admiterea din această vară. Aceasta se va desfăşura în perioada 14 - 20 iulie.

Numărul locurilor scoase la concurs în acest an nu este încă stabilit, însă, ca în fiecare an, instituţia îşi va prezenta oferta educaţională în cadrul Zilelor porţilor deschise.

Probe eliminatorii

Pentru admiterea la Facultatea de Marină Militară, studii universitare de licenţă, domeniul Inginerie marină şi navigaţie (cursuri de zi, 4 ani), specializările Navigaţie, Hidrografie şi Echipamente navale şi Electromecanică navală s-au stabilit următoarele probe: test grilă eliminatoriu la limba engleză; test grilă la Matematică sau Fizică, la alegerea candidatului, ce se ia în calculul mediei finale numai dacă nota este mai mare de 5.

Media de admitere se calculează astfel: 20% testul la limba engleză, 80% testul la matematică sau fizică. În caz de egalitate a mediilor, criteriul de departajare este nota obţinută la examenul de bacalaureat.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite