Constanţa: Universitatea Ovidius împlineşte jumătate de secol de la înfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare facultate din cadrul universităţii va marca luna facultăţii până în 2011
Fiecare facultate din cadrul universităţii va marca luna facultăţii până în 2011

Universitatea Ovidius sărbătoreşte luna viitoare 20 de ani de când poartă această denumire, iar anul viitor jumătate de secol de la înfiinţare.

Instituţia de învăţământ constănţeană a primit rangul de universitate ca urmare a hotărârii Parlamentului şi Guvernului la data de 7 martie 1990. Rectorul universităţii,  prof. univ. dr. Victor Ciupină, a declarat că în 2011 vor sărbători şi 50 de ani de funcţionare.

„Este vorba despre momentul 1961, când la Constanţa, ca urmare a hotărârii  consiliului de miniştri din acea vreme, s-a înfiinţat Institutul Pedagogic cu o durată de şcolarizare de trei ani“ a precizat el.

Acesta a mai declarat că acţiunile de aniversare se vor desfăşura timp de un an. „Fiecare facultate va marca luna facultăţii până în 2011“ a completat Ciupină.

Prima care va deschide seria manifestărilor aniversare va fi Facultatea de Ştiinţe Economice. Studenţii şi cadrele didactice vor desfăşura în data de 27 februarie o sesiune de comunicări ştiinţifice dedicate lui Nicolas Georgescu, considerat a fi cel mai important economist al lumii.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite