Circulația feroviară blocată la Constanţa: rapidul de București a lovit microbuzul hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzul hoţilor a fost izbit din plin de tren
Microbuzul hoţilor a fost izbit din plin de tren

Un microbuz folosit de hoţi pentru a transporta saci de azotat de amoniu din trenuri a rămas blocat pe calea ferată din zona Podului de Butelii şi a fost izbit în plin de un tren de călători.

Update ora 12.20: Din cauza accidentului, rapidul de Bucureşti a avut o întărziere de 66 de minute.„Niciun călător nu a fost rănit. Au ajuns cu bine la destinaţie, doar că au au întârziat mai bine de o oră. Celelalte trenuri au circulat pe ruta ocolitoare, călătorii nu avut de suferit. La plecare au avut şi aceste trenuri câteva minute de întârziere, dar le-au recuperat pe parcurs“, a declarat Dorin Maier, directorul Diviziei „Infrastructură“ din cadrul CFR Constanţa.

Update ora 12.00: În urma accidentului călătorii din vagonul numărul patru au fost transferaţi în celelalte vagoane iar traficul feroviar în zonă a fost blocat. Pompierii şi poliţiştii s-au chinuit mai mult de două ore să degajeze zona, cu ajutorul unor utilaje. Poliţiştii îi caută la acest moment pe indivizii responsabili de producerea accidentului.

Un accident feroviar s.a produs azi dimineaţă pe linia de cale ferată, la intrare în municipiul Constanţa. Poliţişti, medici de la Ambulanţă şi pompierii  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea s-au dus la locul accidentului.



Din primele informaţii, persoane neidentificate încă au încercat să fure sacii încărcaţi într-un tren pentru marfă. Hoţii au parcat microbuzul de marfă marca Peugeot înmatriculată B 49 PKB foarte aproape de calea ferată, ca să le vină mai uşor să încarce marfa luată din vagoane. Maşina a fost acroşată de cel de-al patrulea vagon al trenului rapid Bucureşti Nord- Constanţa. 


O parte din hoţi aruncau sacii cu azotat de amoniu din tren, iar complicii lor adunau prada şi o încărcau în microbuz. Pe o rază de un kilometru, poliţiştii au găsit aproximativ 100 de saci aruncaţi lângă şine.



„În autoutilitară au fost descoperiţi alţi 20 de saci cu îngrăsământ .Şoferul microbuzului a fugit de la faţa locului. Facem cercetări pentru a stabili identitatea acestuia“, a declarat comisarul-şef Traian Bureţea, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Transporturi.

image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite