Constanţa: Un târg dulce precum mierea de albine la Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii au avut de ales între zeci de arome de miere
Vizitatorii au avut de ales între zeci de arome de miere

La prima ediție au aprticipat 20 de expozanţi din 7 judeţe ale ţării. Manifestarea a fost organizată în încercarea de a promova apicultura şi consumul de produse apicole.

Evenimentul a fost găzduit de Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ și s-a bucurat de un success la care atât organizatorii, cât şi participanţii nu se aşteptau.

„Am ales luna februarie pentru a organiza acest târg, deoarece albinele sunt în repaus, iar apicultorii au timp să-şi facă planuri pentru sezonul apicol ce stă să înceapă. La acest târg găsim absolut toate utilajele de ultimă generaţie: centrifuge acţionate electric, cu sistem reversibil, topitoare de ceară automate, dozatoare de miere, ambalaje ecologice. Numărul vizitatorilor este nesperat de mare, ţinând cont de faptul că este prima ediţie“, Ştefan Costea, organizator.

Tehnologie și albine

La Târgul Apicol au participat expozanţi din Mureş, Bistriţa, Buzău, Călăraşi, Tulcea, Bihor şi Ialomiţa. Unii dintre ei au venit cu utilaje de ultimă generație, iar alții și-au scos la vânzare diversele sortimente de miere și produse bazate pe acest produs.

Citiţi mai multe în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite