Constanţa: Un tânăr a fost oprit cu focuri de armă pentru că transporta ilegal morun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele de 63 de kilograme costă peste 3.000 de lei
Peştele de 63 de kilograme costă peste 3.000 de lei

Un tulcean care transporta un morun de 63 de kilograme, în valoare de peste 3.000 de lei, a fost oprit cu focuri de armă de politiştii de frontieră.

Lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea au fost nevoiţi să folosească armamanetul din dotare, ieri dimineaţă, pentru reţinerea unui tânăr care transporta în autoturismul personal un morun de 63 de kilograme.

Mirel C., în vârstă de 24 de ani, nu avea acte care să justifice peştele. El transporta morunul într-un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Bulgaria, dinspre localitatea Grindu spre Garvăn. Tânărul a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, reuşind să treacă în viteză şi de al doilea filtru. Abia după ce au tras patru focuri de armă şi au blocat autoturismul Mazda cu maşinile din dotare, poliţiştii de frontieră au reuşit să-l oprească pe tânăr, fără a-l răni.

Mirel C. avea în portbagaj un exemplar de sturion din specia morun. E le-a declarat poliţiştilor că a găsit peştele într-un canal de irigaţii, a declarat Natalia Agighioleanu, purtătorul de cuvănt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea.

Lui Mirel C. i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii intracţiunii de deţinere, transport, comercializarea sturionilor, produselor şi subproduselor de sturion fără documente sau marcaje justificative legale.Autoturismul marca Mazda a fost reţinut la sediul Poliţiei de Frontieră Isaccea.

Exemplarul de sturion a fost predat unei societăţi comerciale de profil până la finalizarea cercetărilor.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite